复合题

Directions: Read the following four texts. Answer the questions below each text by choosing A, B, C or D. Mark your answers on the ANSWER SHEET.

Text 4

Have you ever felt your life go into slow motion as you realize something bad is happening? You might have just knocked over a wine glass or noticed a car hurtling towards you, for example. Now scientists have measured exactly how much these attention-grabbing events slow down our perception of the world around us.

Another example of the world appearing to slow down is when you are hanging on the phone waiting for someone to pick up at the other end. If your attention wanders while you’re waiting, then suddenly switches back, you will probably hear what seems like a longer than usual silence before hearing the dialing tone again. For you, time will have momentarily slowed.

To see how our perception of time changes when something new happens, Vincent Walsh and his colleagues put headphones on volunteers and played eight beeps to their right ears. The gap between each beep was exactly one second, except for the gap between the fourth and fifth beeps, which the scientists could make shorter or longer. They altered the length of this gap until the volunteers estimated it was the same length as the other gaps. The researchers found that, on average, people judge a second slightly short, at 955 milliseconds.

In the second part of the experiment, the first four beeps were played to the subjects’ right ear, but the other four were then played to their left. Again, the volunteers were asked to estimate when the gap between the fourth and fifth beeps was the same as the others. This time they judged a second to be even shorter at 825 milliseconds long.

Perceiving a second to be much shorter than it is makes you feel as though the world has gone into slow motion, since less happens in that slice of time. Walsh thinks the effect could have evolved to give us a fraction more time to react to potentially threatening events.

Last year, Kielan Yarrow, a British psychologist found a similar effect with vision. When you glance at a clock, the first second will seem longer than it really is.

Yarrow’s results showed that time appeared to slow down by a similar amount as Walsh found. Previous studies have shown that cooling the body slows down our perception of time while warming it up has the opposite effect. 

单选题 After you noticed a car hurtling towards you, you might feel that _____.
【正确答案】 D
【答案解析】事实细节题。 由题干“you noticed a car hurtling towards you”可定位到第一段, 原文说当你意识到一些不好的事情发生的时候, 你有没有觉得你的生活进入了慢动作? 现在科学家已经测量出这些引人注目的事件在何种程度上放慢了我们对周围世界的感知。 D项是说你身边的世界都慢下来了, 与原文意思相符。 其他选项都是无关选项。
单选题 According to the passage, hanging on the phone waiting for someone to pick up at the other end, you might_____.
【正确答案】 B
【答案解析】由题干可定位到原文第二段。 原文说世界出现放缓的另一个例子是当你在打电话并等待电话那头的人接电话的时候。 所以B选项符合题意。
单选题 Vincent Walsh and his colleagues did the experiment in order to _____.
【正确答案】 C
【答案解析】由题干可定位到原文第三段。 为了了解当新事物发生时我们对时间的感知是如何发生变化的,文森特·沃尔什和他的同事们让志愿者们戴上耳机, 并且在他们右耳朵边弄出八下哔哔声。 所以文森特·沃尔什和他的同事们做这个实验是为了观察人们对时间的感知是如何发生变化的。 C选项正确。
单选题 What have Vincent and his colleagues found through the experiment?
【正确答案】 C
【答案解析】原文第三段说, 研究人员发现, 平均来看, 人们判断一秒要比实际的一秒更短,其实是955毫秒。 第四段说, 在第二部分的实验中, 人们判断一秒比实际的一秒更短, 是825毫秒。 所以C选项是研究的结果, 故正确。
单选题 From the passage we can infer that when we are hot, we’ll feel time _____.
【正确答案】 B
【答案解析】由题干可定位到全文最后一句话。 身体冷却会减慢我们对时间的感知而变暖有相反的效果。 因此, 如果我们体温变暖, 则会感知时间过得更快。 B选项符合题意。