阅读理解

Directions: There are 3 passages in this section. Each passage is followed by some questions or unfinished statements. For each of them there are four choices marked A, B, C and D. You should decide on the best Choice. Write your answers on the answer sheet.

Passage Two

Let us suppose that you are in the position of a parent. Would you allow your children to read any book they wanted to without first checking its contents? Would you take your children to see any film without first finding out whether it is suitable for them? If your answer to these questions is “yes” , then you are extremely permissive. If your answer is “no” , then you are exercising your right as a parent to protect your children from what you consider to be undesirable influences. In other words, by acting as a censor yourself, you are admitting that there is a strong ease for censorship.

Now, of course, you will say that it is one thing to exercise censorship where children are concerned and quite another to do the same for adults. Children need protection and it is the parents’ responsibility to provide it. But what about adults? Aren’ t they old enough to decide what is good for them? The answer is that many adults are, but don’ t make the mistake of thinking that all adults ate like you. Censorship is for the good of society as a whole. Like the law, censorship contributes to the common good.

Some people think that it is disgraceful that a censor should interfere with works of art. Who is this person, they say, to ban this great book or cut that great film? No one can set himself up as a superior being. But we must remember two things. Firstly, where genuine works of art are concerned, modern censors are extremely liberal in their view—Often far more liberal than a large section of the public.

Artistic merit is something which censors clearly recognize. And secondly, we must bear in mind that the great proportion of books, plays and films which come before the censor are very far from being “works of art” .

When discussing censorship, therefore, we should not confine our attention to great masterpieces, but should consider the vast numbers of publications and films which make up the bulk of the entertainment industry. When censorship laws are relaxed, immoral people are given a license to produce virtually anything in the name of “art” . There is an increasing tendency to equate artistic with “pornographic” . The vast market for pornography would rapidly be exploited.

One of the great things that censorship does is to prevent certain people from making fat profits by corrupting the minds of others. To argue in favor of absolute freedom is to argue in favor of anarchy.

Society would really be the poorer if it deprived itself of the wise counsel and the restraining influence which a censor provides. 

单选题 Permissive parents would_____.
【正确答案】 A
【答案解析】文章第一段第四句指出, 如果你的答案是“是的” , 那你就是一个极度宽容的(纵容的) 家长, 再结合该段第二、 三句的两个问题可知, A正确。
单选题 The fact that parents check the contents of the book or the film for their children to read or see shows _____.
【正确答案】 A
【答案解析】由第一段末句可知, 父母检查孩子们读的书和看的电影的内容是因为there is a strong case for censorship, 所以A正确。
单选题 Which of the following statements is NOT true?
【正确答案】 C
【答案解析】由文章第三段可知, 审查者并不只是关注真正的艺术作品, 故选C。
单选题 What does the word “corrupt” (Line 5, Para 4) mean?
【正确答案】 A
【答案解析】corrupt意为“使恶化, 腐蚀” , 结合本句中的关键词minds可知, 只有A最符合句意。
单选题 What would be the best title of this passage?
【正确答案】 D
【答案解析】章以家长该不该审查子女阅读的书和观看的电影的内容这一问题引出论点——审查是必要的, 并在接下来的内容中讨论了审查的必要性以及审查对社会的积极影响, 所以D正确。