单选题
The battle between Apple and law enforcement officials over unlocking a terrorist"s smart-phone is the climax of
a slow turning of the tables
between the technology industry and the United States government.
On the one side, you have the United States government"s mighty legal and security apparatus fighting for data of the most sympathetic sort: the secrets buried in a dead mass murderer"s phone. The action stems from a federal court order issued on Tuesday requiring Apple to help the F.B.I. unlock an iPhone used by one of the two attackers who killed 14 people in San Bernardino, Calif., in December.
In the other corner is the world"s most valuable company, whose chief executive, Timothy D. Cook, has said he will appeal the court"s order. Apple argues that it is fighting to preserve a principle that most of us who are addicted to our smartphones can defend: Weaken a single iPhone so that its contents can be viewed by the American government and you risk weakening all iPhones for any government intruder, anywhere.
There will probably be months of legal tussling, and it is not at all clear which side will prevail in court, nor in the battle for public opinion and legislative favor.
Yet underlying all of this is a simple dynamic: Apple, Google, Facebook and other companies hold most of the cards in this confrontation. They have our data, and their businesses depend on the global public"s collective belief that they will do everything they can to protect that data.
Any crack in that front could be fatal for tech companies that must operate worldwide. If Apple is forced to open up an iPhone for an American law enforcement investigation, what"s to prevent it from doing so for a request from the Chinese or the Iranians? Once armed with a method for gaining access to iPhones, the government could ask to use it proactively, before a suspected terrorist at tack—leaving Apple in a bind as to whether to comply or risk an attack and suffer a public-relations nightmare.
Yet it"s worth noting that even if Apple ultimately loses this case, it has plenty of technical means to close a backdoor over time. "If they"re anywhere near worth their salt as engineers, I bet they"re rethinking their threat model as we speak," said Jonathan Zdziarski, who studies the iPhone and its vulnerabilities.
单选题
In Paragraph 1, "a slow turning of the tables" probably means ______.
【正确答案】
B
【答案解析】[解析] 含义题
根据题干关键词定位到第一段。根据The battle between Apple and law enforce ment officials over unlocking a terrorist"s smartphone is the climax of a slow turning of the ta bles between the technology industry and the United States government. 可知战争发生在技术行业和美国政府之间,双方争论的起点是美国政府要求苹果公司破解一部恐怖分子使用过的手机,而这一事件使双方的争夺进入高潮。turn the table为一句谚语,意为“扭转局面”,a slow turning of the tables意为“缓慢扭转局面”,故B项为正确答案。A项“在桌面下较量”、C项“缓慢打败对手”和D项“表演好话剧”均不符合题意,故排除。
单选题
What is the United States government fighting for?
【正确答案】
C
【答案解析】[解析] 细节题
根据题干关键词定位到第二段。根据On the one side, you have the United Stat government"s mighty legal and security apparatus fighting for data of the most sympathetic sort: the secrets buried in a dead mass murderer"s phone. 可知政府争夺的是那种最能赢得情的数据:藏在死了的制造群体谋杀的人手机里的秘密。故C项为正确答案。A项“强大法律和安全力量”是对本段第一句的错误理解,原文是说“拥有强大的法律和安全机器美国政府”、B项“穷人的基本权利”和D项“联邦法院的权威”均不符合题意,故排除。
单选题
Which of the following is NOT true according to Paragraphs 3-4?
【正确答案】
D
【答案解析】[解析] 细节题
根据题干关键词定位到第三、四段。根据In the other corner is the world"s most valuable company, whose chief executive, Timothy D. Cook, has said he will appeal the court"s order. 可知A项“苹果反对法院的命令”正确,其中is against是appeal的同义替换。根据Apple argues that it is fighting to preserve a principle that most of US who are addicted to our smartphones can defend可知B项“苹果宣称它在为大多数人的利益而战斗”正确。根据Weaken a single iPhone so that its contents can be viewed by the American government and you risk weakening all iPhones for any government intruder, anywhere. 可知C项“苹果公司认为保护数据不受任何政府的入侵是重要的”正确。根据第四段可知D项“苹果公司已经获得法院和公众的支持”错误,原文是说“哪方会在这场争夺中获胜还不一定”。故D项为正确答案。
单选题
The reasons for Apple to protect these data exclude ______.
【正确答案】
C
【答案解析】[解析] 细节题
根据题干关键词和出题顺序定位到第五、六段。根据第五段最后一句可知A项“苹果的业务依赖于这些数据”正确。根据Any crack in that front could be fatal for tech companies that must operate worldwide可知B项“这些数据的泄露对苹果公司是致命的”正确。其中in that front是指上一段中的the global public"s collective belief that they will do everything they can to protect that data。根据Once armed with...before a suspected terrorist attack—leaving Apple in a bind as to whether to comply or risk an attack and Suffer a public—relations nightmare. 可知D项“这些数据的泄露会使苹果公司陷入两难境地”正确。C项“每个政府都想得到这些数据”是对第六段第二句话的错误理解,原文意思是说,如果苹果公司同意美国政府获得苹果手机的数据,那有什么理由拒绝伊朗和中国政府的要求呢?故C项为正确答案。
单选题
According to the text, which side will win the fight?
【正确答案】
A
【答案解析】[解析] 主旨题
根据题干关键词定位到全文。全文主要围绕“以苹果为代表的技术公司与美国政府就手机数据之间的争夺”展开论述。文章第一段开篇点题,引出双方之间的战斗。接着介绍交战双方及其秉持的理由。根据 Yet underlying all of this is a simple dynamic: Apple, Google, Facebook and other companies hold most of the cards in this confrontation. (然而,这一切的背后有一个简单的动力:苹果、谷歌、脸谱网和其他公司掌握着控制这场争夺战局势的大部分主动权。)和最后一段的“但值得注意的是,即便苹果最终输掉官司,该公司掌握很多可以最终关闭后门的技术。如果他们是称职的工程师,我打赌此时此刻他们正在重新考虑他们的威胁模型”可知,在这场争夺战中,胜算较大的是“以苹果公司为代表的技术公司”,故A项正确。B项“美国政府”、C项“不清楚”和D项“没有胜利者”均不符合题意,故排除。