单选题
Is teaching important? Well. of course it is. There was a time when the necessary knowledge could be taught to the young by family members. But as societies became more complex and division of labor more common, it was impossible for family members to teach the information and skills young people needed to become useful members of the society. As the need for specialists appeared, the job of teaching came into being in our country, and teaching as a job has been of increasing importance over the past hundred years. Today, we have strict rules for teachers. We hope all children can attend schools. Many things tell us that teaching is indeed an "important" job. In recent years, there has been an increasing need for teachers to be "responsible". This means that the public expects teachers to succeed in teaching important information to the young. Teachers' salaries today, while not much, certainly are much higher than they were in past years. These increases have come about because people have realized that without enough salaries, people who have abilities will not become teachers. Today almost no one says that "anybody will do" for a teacher. The public expects "quality people" to teach the young, and progress is being made to give salaries that will make people who have abilities become teachers.
单选题
Before the job of teaching came into being, ______. A. family members had been responsible for the education of the young B. specialists had been in charge of teaching young people C. young people had had to be self-educated D. the society had played an important role in educating young people
【正确答案】
A
【答案解析】[解析] 细节题。通过第一段的第三句话:There was a time when the necessary knowledge could be taught to the young by family members.可以断定:在有教师的工作之前,家庭成员负责孩子们的教育。
单选题
The job of teaching came into being mainly because of ______. A. the development of the society B. the explosion of information C. the need for specialists D. the civilization of human beings
【正确答案】
C
【答案解析】[解析] 细节题。第一段中谈到:随着社会的发展,社会分工的普及,家庭成员已经无法满足孩子们对知识、技术的需求,因此在这种情况下,as the need for specialists appeared,the job of teaching came into being in our county。教师职业出现的主要原因是对专业人员的需求。
单选题
Teachers' salaries are raised today in order to ______. A. show the importance of teaching as a job B. attract more qualified people to become teachers C. make teachers "responsible" in their teaching D. improve the quality of public teaching
单选题
"Anybody will do" for a teacher means that ______. A. almost all people want to become a teacher B. a teacher is so highly respected that people all want to help him C. a teacher will do whatever he can for his students D. the job of teaching is so easy that everybody can do it
【正确答案】
D
【答案解析】[解析] 语义题。anybody will do意为教师工作太容易了,什么人都能做。
单选题
We know from the passage that ______. A. it is important to be successful in teaching the young B. enough salaries are necessary in making quality people become teachers C. greater progress has to be made in teaching D. teaching is a product of the society's division of labor
【正确答案】
B
【答案解析】[解析] 逻辑推理题。首先A、C、D均不符合文章的内容。第一段的末尾谈到教师是非常重要的工作,第二段又谈到:These increases have come about because people have realized that without enough salaries,people who have abilities will not become teachers.因此我们可以得出结论:优厚的工资待遇是吸引高素质人才成为教师的必要手段。只有B是正确的。