单选题   Nancy Bright and her husband John had been working overtime and saving for a long time so that they could pay the advance for Nancy's dream house. Today was the day that they had enough money in hand to make a down payment on the house. But the real estate (房地产) agent informed them that she had received another offer for the house. Although the other offer was slightly less than that of Nancy and John's, that person with the new offer was willing to pay the whole amount at once. The owner, in urgent need of money, wanted to accept the second offer.
    Nancy and John looked at each other with disappointed looks. They walked back home feeling very low about having lost the house. Soon they recovered and involved themselves into their daily lives, though once in a while Nancy would sink into a mild depression over losing the house.
    One day Nancy woke up in the morning feeling even lower than usual. She kept feeling sick, even lost interest in her routine coffee. She put all these symptoms down to the stress of working hard and losing her dream house. A week passed and she seemed to get worse. John was worried and insisted on taking her to the doctor. The doctor, after taking a few tests, informed them with a huge smile that Nancy was two months pregnant! John and Nancy were overjoyed but also worried about not having their own house before the baby was born.
    One evening Nancy wandered into the street where her dream house was, and as she passed by it, she was surprised to see that there were notices stuck on all the houses. On closer examination she found that the notices were for all the residents to move out of the houses as they were building a highway and the whole row of houses needed to be pulled down. Nancy suddenly realized that not getting her dream house had been a blessing in disguise. She thanked God and decided to be happy with the blessings she had and started looking forward to the birth of her child.
单选题     Why did Nancy and her husband lose their dream house?
 
【正确答案】 A
【答案解析】这是有关夫妇买房的故事。第一段。布莱特夫妇,存够了钱能够付预付款,但不能一次性付全款。由于另一个买主能够一次性付清全款,所以布莱特夫妇失去了买房子的机会。选项B与事实相反,事实是,第二个买主付的全款实际上比布莱特夫妇应该付的要低。选项C与事实不符。布莱特夫妇可以付预付款,但不能一次性付全款。选项D与事实相反。卖主急需钱,所以要买家一次性付清全款。
单选题     How did they feel after they lose their dream house?
 
【正确答案】 D
【答案解析】第二段。尽管布莱特夫妇感觉很沮丧,但还是很快地恢复了正常的生活。选项A,hardly recover几乎不能恢复,与事实相反。选项B与事实不符。feel relieved“感觉如释重负”,与文章相反。选项C,enjoyed daily life all the same“愉快地生活,没有受到影响”也与事实相反。布莱特夫妇经过了一段时间的痛苦才恢复。
单选题     What did Nancy find about the house one day?
 
【正确答案】 B
【答案解析】第四段。南希发现了那里的房子因建高速路而要被推倒的通知。
单选题     What does the phrase 'a blessing in disguise' in the last paragraph mean?
 
【正确答案】 A
【答案解析】根据南希看到通知后的想法可以断定,a blessing in disguise有好运之意。幸亏她没有买到那所房子,否则,他们面临拆迁,又没房子了。A dirty trick意为“肮脏的把戏”;A false alarm意为“一场虚惊”。