单选题   The California condor is the largest bird in North America. it is an endangered species. 20 years ago there were less than 30 birds left. All of the birds were trapped and kept in safe places. The number of condors grew larger. Puppets that looked like condors were used to take care of babies so that more eggs could be hatched.
    In the last few years, some of the condors have been returned to the wild. But they seem to like humans now and come into danger around people. Some birds perch on houses and tear up roofs. Some have even gone into houses. Birds have been shot, poisoned, and killed by power lines.
    Now there is another problem. Condors find dead animals that hunters have killed. The bullets cause lead to get into the meat and it can kill the condors. Some people think hunters should use different bullets. Other people think that the birds should not be put into the wild.
单选题     Why is lead poisoning a new problem for condors?
 
【正确答案】 C
【答案解析】参见第三段。这种秃鹫也吃猎人射杀的动物尸体。而猎人所用的子弹的铅毒已浸透到动物尸体的肉体中。因此当秃鹫吃了这种动物尸体时也就同时中了毒。
单选题     Why is the program that's trying to save condors putting them into danger?
 
【正确答案】 B
【答案解析】参见第二段。人类把这种秃鹫圈入特定的地点进行喂养,使它们得到了一定的保护。但同时,它们也似乎对人类更感兴趣。从而破坏了人类的正常生活。这就是人们用不同的手段杀死它们的原因。
单选题     What is one suggestion to help save the condors?
 
【正确答案】 C
【答案解析】参见最后一段。要解决秃鹫远离铅中毒的方法有:猎人应当用其他种类的子弹;或者,秃鹫根本就不应该被放回大自然。
单选题     If the condor population has tripled since two decades ago, about how many are there now?
 
【正确答案】 A
【答案解析】参见第一段。如果20年前不足30只的话,这个数的三倍应该是90。