单选题 {{B}}Text 4{{/B}}
As dean of admissions at the Massachusetts Institute of Technology, Marilee Jones was responsible for ensuring that applicants represented their academic backgrounds honestly. So it was more than a shock when the 55-year-old resigned Thursday, admitting that she had misled school officials over a 28-year period into believing that she held three degrees from New York institutions. In fact, she had never received even an undergraduate degree from any school. While Jones's case is extreme, it points to a major concern for any corporation or institution that hires employees: embellishments and outright lies on resumes.
But if an employer doesn't catch the falsehoods, how does an employee live with such a big lie in Jones's case, a falsehood that she maintained for 28 years? Psychologist Paul Ekman speculates that Jones's case is likely related to self-esteem. MIT officials noted that a college degree probably wasn't required for the entry-level position that Jones took on in 1979, and apparently no one checked her credentials with each successive promotion. Still, by all accounts, Jones was good at her job. "Even though the fake degrees didn't initially give her tangible benefits, she personally needed them in order to get people to respect her," Ekman says. "And in time it appears she did get a lot of respect, but by then she couldn't reveal she had lied without losing her position."
Ekman says many people are tempted to exaggerate their credentials for the same reason a kid exaggerates his father's strength, but that most people resist. "They either know from past experience that they could never get away with it—perhaps because they are bad liars, they don't like taking risks—some people are risk takers so it attracts them to lying, or they are religiously observant," Ekman says.
Early in her career, Jones didn't resist the temptation, and it may have become too difficult to rectify the situation as she climbed the workplace ladder. "My bet is that it was never out of her mind completely that she had taken such a risk, but I doubt she spent many nights worrying someone would catch her," Ekman says. "She had done such a great job and was so admired, that she probably became confident after all these years that no one was going to check."
But the potential damages caused by hiring a poorly qualified employee are serious for companies. Depending on the position applied for, different background-information firms offer different service packages. For example, a credit check may not be necessary for a person applying for an administrative job; but an executive or financial position may call for a check of references, a credit check, a criminal-records check and even a check of driving records. With such diligence, it's much riskier for today's job hunters to lie than it was 30 years ago when Jones filled out her first application at MIT.
单选题 By introducing the case of Jones, The author wants to ______
【正确答案】 B
【答案解析】本题为篇章结构题。开头叙述麻省理工学院招生主任的例子是为了用一个极端具有代表性的例子引出下文中关于简历造假问题的讨论。选项A和C都不符合题意,根据后文可以得知Jones的工作相当成功出色,并且完全可以胜任该工作,因此选项D与事实不符。因此选B。
单选题 The possible reason why Jones lied to school official may be that ______
【正确答案】 C
【答案解析】本题为推理判断题。根据Ekman的解释,当时麻省理工学院并不需要相应的教育背景证明,而Jones在工作中取得了相当卓越的成就,因此选项A和B不正确。选项D只是后文中解释某些人为什么会冒险伪造简历的部分原因,而文章中提到“Jones's case is likely related to self-esteem”,她从中并不能获取任何实质性的益处,但是可以获取他人的尊敬。因此C是最有可能符合事实的选择。
单选题 Which of the following is not the mason why people resist the tendency to exaggerate their credentials?
【正确答案】 B
【答案解析】本题为细节理解题。根据“They either know from past experience that they could never get away with it—perhaps because they are bad liars, they don't like taking risks—some people are risk takers so it attracts them to lying, or they are religiously observant”,可以判定选项A、C、D正确。而选项B同文章原意相反,因此选B。
单选题 If Jones applied for her position today, the possible result would be that ______
【正确答案】 C
【答案解析】本题为推理判断题。文章最后一段说明当前用人单位对于求职者的各项信息要求更加严谨,并且需要相应的证件进行证明。因此选项A不正确。文中并没有提到没有相应学历就无法找到工作,因此B也不正确。文中指出“a credit check may not be necessary for a person applying for an administrative job”,因此选项D也不符合题意,故选C。
单选题 According to the author, what should the employers when trying to hire newcomers?
【正确答案】 B
【答案解析】本题为细节理解题。文章主要讨论的是虚假的求职简历问题,选项A是文章开头例证中的虚假内容,与题目无关。选项C在文中并未出现。选项D与文义不符,文章最后认为解决这一问题需要的是提供更多相关证明,而非全盘否定。因此B最符合题意。