单选题
单选题 Which country did the woman visit?
【正确答案】 A
【答案解析】[听力原文]8-10 M: How did you like Egypt? W: Oh, perfect. It's one of the most interesting places I've ever been. M: Where did you go? W: Well, we spent most of the time in Cairo and Luxor. M: What's there to see in Cairo? W: Well, not all that much, in fact, but there is the museum and the pyramids, and that's really something. M: What's the city like? W: It's very large, and the streets are always noisy and dirty. M: I thought you liked it. W: Well, I did in a way. It's very different, but I liked Luxor better. Luxor's a little town right on the banks of the Nile. It's very quiet and peaceful and much cleaner than Cairo. And actually I did more sightseeing there. M: Did you buy anything? W: Oh, sure There are some excellent shops in Luxor with all sorts of interesting things. A lot better than Cairo, in fact, I bought a gold necklace. Want to see it? M: Sure. 男士第一句话即询问女士对于Egypt的感受,根据常识与逻辑即可推知女士游览的就是埃及,否则男士就不会这么问了。
单选题 What's the woman's opinion about Cairo? [A] There are a lot of interesting places to go. [B] She likes it very much. [C] Some of tile places, though not many, are worth a visit.
【正确答案】 C
【答案解析】在第三轮对话中男士提到了Cairo(开罗),女士回答说那里没有太多东西可看,但有博物馆和金字塔。考生关键是要理解她的最后一句话:that's really something,它指的是“真了不起”。综合可知选[C]。
单选题 Why does the woman like Luxor better than Cairo? [A] Because it is a little town. [B] Because it is free from pollution and good for shopping. [C] Because it is convenient for shopping.
【正确答案】 B
【答案解析】在最后两轮对话中,女士将自己对Luxor与Cairo的感觉进行了对比,说自己更喜欢前者一些:It's very quiet and peaceful... did more sightseeing there;此外,There are some excellent shops in Luxor ... A lot better than Cairo,由这两处综合起来就是[B]的意思。