Prolonged and excessive use of alcohol can seriously undermine an individual"s health. Physical deterioration occurs. Large quantities of alcohol can directly damage body tissue and indirectly cause malnutrition. Nutritional deficiencies can result for several reasons. Alcohol contains empty calories, which have no significant nutritive value. When consumed in substantial amounts, alcohol curbs one"s appetite for more wholesome foods. Excessive alcohol intake can interfere with the proper digestion and absorption of food. Therefore, even the heavy drinker who does eat a well-balanced diet is deprived of me essential nutrients. Maintenance of a drinking habit can deplete economic resources otherwise available for buying good, wholesome food. Malnutrition itself further reduces the body"s ability to utilize the nutrients consumed. The result of damaged tissue and malnutrition can be brain injury, heart disease, diabetes, or cancer of the liver, and weakened muscle tissue. Untreated alcoholism can reduce one"s life span by ten to twelve years. Heavy alcohol consumption also affects the body"s usage of other drugs and medications. The dosages required by excessive drinkers may differ from those required by normal or non-drinkers. Serious consequences can be incurred unless the prescribing physician is aware of the patient"s drinking habits. Sudden death may result from excessive drinking. It might occur when the individual has ingested such a large amount of alcohol that the brain center controlling breathing and heart action is adversely affected, or when taking some other drugs, particularly sleep preparations along with alcohol. Death, as a result of excessive drinking, can come during an automobile accident since half of all fatal traffic accidents involve the use of alcohol. Many self-inflicted deaths, as well as homicides, involve the use of alcohol. It is important to remember that alcohol is a drug that is potentially addictive. Once the user is hooked on alcohol, withdrawal symptoms occur when it is not sufficiently available to body cells. At the onset of developing alcohol addiction, these symptoms may be relatively mild and include hand tremors, anxiety, nausea, and sweating. As dependency increases, so does the severity of the withdrawal syndrome and the need for medical assistance to cope with it. In 1956 the American Medical Association supported the growing acceptance of alcoholism as an illness, falling under the treatment jurisdiction of the medical profession. Since then, the medical resources for problems of acute and chronic intoxication have increased and improved.
单选题 To develop his point, the author has used______.
【正确答案】 C
【答案解析】解析:推断题。题意为:"为了论证他的主题,作者用了______"。通读全文,作者选是介绍饮酒会导致营养不良及其原因和危害,接着讲述酗酒的其他危险,使患者的用药量发生变化,猝死,上瘾等等。最后指出美国医学会将酗酒列为疾病的一种进行治疗,有较好的效果。由此可知作者利用了科学事实来论证主题。即答案选项正确。
单选题 Which of the following statements is false?
【正确答案】 A
【答案解析】解析:细节题。"酗酒者贫穷",这句陈述过于武断,并不是所有的酗酒者都没钱,故为正确答案。
单选题 Heavy alcohol consumption leads to______.
【正确答案】 C
【答案解析】解析:细节题。题意为:"下列陈述哪个不是因酗酒造成营养不良的原因"。在文章首段,作者指出酗酒造成营养不良的几个原因:1)过量的酒会抑制食欲;2)过量的酒的摄入会扰乱正常的消化和吸收;3)酗酒都会因买酒而没钱买好的有营养的食物。故其他三个选项都是造成营养不良的原因,故"酒使人变瘦"为正确答案。
单选题 What can be inferred from the passage?
【正确答案】 D
【答案解析】解析:推断题。题意为:"从文中可推断出什么?"根据文章最后一段可知"酗酒可以像其他疾病一样进行治疗",为正确答案。
单选题 Physical dependence on alcohol results from______.
【正确答案】 A
【答案解析】解析:题意为:"身体对酒的依赖是______引起的"。请参考文章第四段首句:酒是一种有可能上瘾的毒品,一旦上瘾人体细胞就会对酒产生依赖。由此可知选项"长时期过量饮酒"为正确答案。