单选题
Where are the passengers? A. In the train. B. On the ship. C. In the plane.
【正确答案】
C
【答案解析】[解析] 由原文"We have found a strong air current ahead for the next forty miles or so.”可知,乘客在飞机上。故本题答案为C。
单选题
Why has the captain asked the passengers to keep their seat belts on? A. The plane is going to land. B. The plane is going to take off. C. The air might become very rough.
【正确答案】
C
【答案解析】[解析] 由17题题解可知本题答案为C。
单选题
What has the captain asked the passengers not to do during this time? A. Order drinks. B. Smoke cigarettes. C. Use the toilets.
【正确答案】
C
【答案解析】[解析] 由原文"to avoid use of the restrooms for time being'’可知本题答案为C。
单选题
When will the passengers be able to get up again? A. When an air-hostess says so. B. When the seat-belt sign goes off. C. When the captain makes another announcement.
【正确答案】
B
【答案解析】[解析] Good afternoon. This is your captain speaking. We have found a strong air current ahead for the next forty miles or so. Passengers are therefore strongly advised to remain in their seats with their seat belts on for their own protection and to avoid use of the rest rooms for time being, if at all possible. During this time, young children should be firmly fastened into their seats. Please observe these precautions until the seat-belt warning sign has gone off. Lunch will be served after we have passed through the air current zone. Thank you. [解析]由全文大意可知本题答案为B。