阅读理解 A good example of a group of nations working together for the common good is the European Economic Community, or the "Common Market". As of 1981, ten European countries made up this organization. In joining the Common Market, each member nation agrees to an overall plan that designed to unify the members' economies.
There are several key elements to the economic integration in the Common Market. First, such trade barriers as tariffs have been virtually eliminated among member countries. Workers are free to find employment in any of the member countries. Laws that regulate businesses have been made uniform. A common policy on agriculture and fiscal matters is another feature of the Common Market plan.
As a result of the Common Market, the economic growth of member countries has sharply increased. Unemployment has been reduced. At the same time, the standard of living in the member nations has become higher.
单选题 11.According to the passage, a major purpose for the creation of the Common Market was to
【正确答案】 A
【答案解析】文章首句提到“A good example of a group of nations working together for the common goodis the European Economic Community,or the‘Common Market’.”据此可知,欧共体的成员国团结起来,是为了共同的经济利益。
单选题 12.Which of the following would be the most appropriate title for the passage?
【正确答案】 D
【答案解析】全文谈的都是“欧共体”这个经济组织,它是一个国际经济组织。
单选题 13.It can be inferred from the information contained in the passage that______.
【正确答案】 C
【答案解析】倒数第二段最后一句提到“A common policy on agriculture and fiscal matters is anotherfeature of the Common Market plan.”农业与财政政策的一致性是共同市场方案的另一特点。由此可推断,欧共体的成员国比非成员国在政治上的联系更紧密。
单选题 14.As it is used in the passage, the word "tariff" in Paragraph 2 means______.
【正确答案】 B
【答案解析】第二段第二句提到“First,such trade barriers as tariffs have been virtually eliminated a-mong member countries.”可据此推断,“tariffs”是国际间贸易壁垒的一种,而国际间贸易必然要关系到出口与进口关税问题。
单选题 15.The author's attitude toward the "Common Market" can best be described as______.
【正确答案】 A
【答案解析】在最后一段中,作者指出了欧共体带来的很多益处:成员国的经济迅速增长,失业量减少,成员国人们的生活水平得到提高等。可见,作者对欧共体还是持赞扬态度的。