单选题
Creating a World without Smoking

Smoking will be banned in all pubs, clubs and workplaces from next year after historic votes in the Commons last night. After last-minute appeals from health campaigners, MPs opted for a blanket prohibition which will start in summer 2007, ending months of argument over whether smokers should be barred in pubs and restaurants only. They voted to ban smoking in all pubs and clubs by 384 to 184, a surprisingly large majority of 200.
Smoking will still be allowed in the home and in places considered to he homes, such as prisons, care homes and hotels.
Smokers lighting up in banned areas will face a fixed penalty notice of £50 and spot fines of £200 will be introduced for failing to display no-smoking signs, with the possible penalty, if the issue goes to court, increasing to £1,000.
Carpline Flint, the Public Health Minister, also announced that the fine for failing to stop people smoking in banned areas would be increased to £2,500—more than ten times the £200 originally proposed.
The Bill also allows the Government to increase the age for buying cigarettes. Ministers will consult on raising it from 16 to 18.
The Bill now goes to the Lords but will be through by the summer recess.
Even a plan to allow smoking to continue in private clubs was thrown out as MPs on all sides were given permission to vote with their conscience rather than on a party line.
Patricia Hewitt, the Health Secretary, said the Health Bill would ban smoking in "virtually every enclosed public place and workplace" in England and save thousands of lives a year. Smoke-free workplaces and public places "will become the norm".
She said: "An additional 600,000 people will give up smoking as a result of this law and millions more will be protected from second-hand smoke."
Peter Hollins, director-general of the British Heart Foundation, said: "The vote is a landmark victory for the public health of this country and will save the lives of many people."
单选题 A ban on smoking in all pubs, clubs and workplaces wilt begin in summer 2007.______
【正确答案】 A
【答案解析】[解析] 本题的答案在文章的第一句和第二句里讲得十分明确。
单选题 The law doesn"t seem to apply to officials.______
【正确答案】 B
【答案解析】[解析] 题干的意思是:这条法律似乎不适用于官员。文章里没有说过官员可以不受这条法律的约束.从该法律实施的范围来看,可以判断不论是官员还是普通百姓均受该法律的约束,所以这句话是错误的。
单选题 One can nevertheless smoke at home.______
【正确答案】 A
【答案解析】[解析] 文章第二段提到在类似于家庭的场所,吸烟是被允许的。
单选题 There is a possibility for the Government to raise the age for buying cigarettes.______
【正确答案】 A
【答案解析】[解析] 第五段第一句“the Government to increase the age for buying cigarettes.”表明政府很可能把允许购买香烟的年龄标准提高。
单选题 The Government will shut down cigarette factories in large numbers.______
【正确答案】 C
【答案解析】[解析] 文中没有提到政府打算大量关闭烟厂。
单选题 The Government will definitely impose a much heavier tax on tobacco.______
【正确答案】 C
【答案解析】[解析] 文中没有讲到政府将对烟草课以重税。
单选题 The Government will take necessary measures to help smokers give up smoking.______
【正确答案】 C
【答案解析】[解析] 文中没有谈到政府准备如何帮助吸烟者戒烟。