阅读理解 The United States Interstate Highway System is an infrastructure feat of unprecedented proportions. Not only does it join all fifty states in the union together allowing for rapid transport of goods and people, but it also has legitimate claim to the title of the largest public works program in history. The project was motivated by both military and economic goals. Interest in the project existed since the early 1940's, but was delayed by the outbreak of World War II, followed by the postwar recovery. Although approved by Congress in 1944, the building did not actually begin until 1956.
The postwar prosperity in America accentuated the need for such a massive infrastructure project. After America's success in World War II and recovery of its economy from the Great Depression, the population's disposable income soared, allowing most families to purchase automobiles, previously thought of as luxury items. With the sudden boom of cars, a more efficient road on which to travel was desperately needed, and the interstate highway system provided that, allowing travelers to safely and reliably visit other states or destinations closer to home.
The same surge in car ownership that created the need for the interstate highway system also provided the means by which to pay for the project. A new tax on gasoline provided 90 percent of the funding for the project, and state taxes covered the remaining 10 percent. With the new highway system in place, not only could travelers visit previously unfeasible destinations on their holidays and vacations, but businesses could transport their products to markets in other states, increasing competition across the country, to the benefit of consumers and product quality alike.
The military had a keen eye on the system as well. Troop transport was now possible to all corners of America in a rapid and efficient manner, and the long stretches of straight highways instantly provided runways for military aircraft in times of emergency. The country, linked together by a network of roads that greatly reduced travel time, could now more efficiently be defended.
In the last forty years alone, 17 trillion miles have been traveled on the US Interstate Highway System. Those miles can be equated to three trips around the world for every American, a trip to the moon for 75 million people, or three light years in space. No matter what figure is used, the numbers are stunning. The interstate highway has gotten and continues to get people where they need to go in America, and at a fraction of the time it would otherwise take.
单选题 6.The author views the United States Interstate Highway System with______.
【正确答案】 A
【答案解析】属态度推断题。文章开篇指出:美国州际公路体系是基础设施方面取得的一项规模空前的工作业绩。下文介绍了建设公路的原因及其给美国军事、经济带来的种种好处。最后一句总结全文:美国的州际公路系统一直以来都负责把人们送到他们要去的地方,并将继续履行此职责,若没有这样一个公路体系,人们需要花在路上的时间就要多得多。由此可见,作者对此的态度是完全赞同的,故选项A正确。选项B、D都与原文内容不符,原文通篇没有提到缺点,没有批评;选项C部分正确,除经济影响之外,文章还重点提到了军事影响。
单选题 7.The distance traveled on the US Interstate Highway System since its building is expressed in a variety of different measurements so as to______.
【正确答案】 B
【答案解析】属信息推断题。有关道路使用情况的不同数据的描述在最后一段。本段第三句是对这些数据的总结:无论用什么样的形式来表达这个数字,它都是那么惊人的一个数目。由此可知,选项B正确(突出令人难以置信的路程)。选项A与本段中第一句内容不符(时间是在过去的40年间,没有涉及目前);选项C不是真正的目的;选项D(attesting意为“证明”)与原文内容不符(这些数据不是最终和最重要的证明)。
单选题 8.The US Interstate Highway System was built mainly______.
【正确答案】 A
【答案解析】属事实细节题。相关信息在第二段第一句:战后美国经济的繁荣使得对于建立一个大型的基础设施项目的需求更为突出。由此可知,选项A正确。选项B在文中未提及;选项C不是主要原因,只在第四段中提及;选项D与第三段第二句内容不符:对汽油征收新税为此项目提供了九成的资金,剩下的10%由各州税收解决。
单选题 9.The outbreak of World War II______.
【正确答案】 C
【答案解析】属信息归纳题。题目中的关键词World War II出现在第一段第四句以及第二段第二句:早在20世纪40年代初期,人们就对这样一个项目产生了兴趣,但是由于第二次世界大战的爆发,它被延误下来……。美国在二战中取得胜利之后,经济逐步复苏,国民的可支配收入猛增,……汽车数量激增,急需更好的行驶路况……。由此可知,选项C符合此意(推迟了工期,却带来了资金)。选项A在文中没有相关信息;选项B与原文内容不符(对这一项目起积极作用的是二战中取得的胜利,而不是二战的爆发);选项D与第四段内容不符(军方在州际公路建成后直接受益,文中未提到由于二战爆发,军方支持建州际公路)。
单选题 10.Paragraph 3 indicates that______.
【正确答案】 D
【答案解析】属信息推断题。文章第三段第一句指出:汽车拥有量的剧增不仅提出了对州际公路系统的需求,还提供了建设这个项目所需的资金。由下文可知这个项目带来的好处:旅行者可在假日前往之前不通车的地方参观游览,商业部门也可以将产品运到其他州的市场销售,增强其产品在全国的竞争力……。由此可知,选项D正确(那些继续从州际公路体系受益最大的人为公路建设提供了大部分资金)。选项A与原文内容不符(most用词太绝对);选项B与本段的内容不符(资金已解决,没有经济负担);选项C的推理无法在原文中找到依据,战后汽车数量的增加给公路建设提供了90%的资金,这并不能证明汽车数量不增加,公路建设的资金就不能筹够。