No matter who you are or where you come from, one thing is certain: you are acquainted with the mosquito(蚊子)—although you probably wish you weren't. Mosquitoes are everywhere. They can be found all over the world, and they come in more than 2, 500 species. Some where, at some time, you have surely met at least one. No one loves the mosquito. But unfortunately the mosquito may decide that she loves you. Yes, She. Only the female mosquito bites. It's not because she's unfriendly: she needs blood to reproduce. The female mosquito is quite selective, and she chooses her victims carefully. First, she uses sensors to find her victim. With these sensors, she tests your body moisture, body warmth, and chemical substances in your sweat. If she likes what she finds, she bites. But if you don't appeal to her, she'11 reject you for someone more appetizing. The next time a mosquito bites you, just remember that you were chosen. You're special. If the mosquito likes you, she settles onto your flesh very gently, and she breaks your skin with her proboscis tip. It's a kind of mouth and it sticks out just below the mosquito's eyes. She stabs the proboscis tip into your skin at once, and if she hits a blood vessel, she'11 get a full dinner in about a minute. After that, the mosquito is tired. Heavy with your blood, she picks a spot—on a leave or a stone—to lay her eggs. Just one drop of blood will produce hundreds of eggs.
单选题 By the sentence "you are acquainted with the mosquito—although you probably wish you weren't", the author means that people______.
【正确答案】 A
【答案解析】解析:语义词义题。本句的含义是:“你对蚊子很熟悉一一虽然你可能希望对它不熟悉。”前面半句说明蚊子很多,后面半句说明人们不喜欢蚊子,所以选A。
单选题 Why is it only the female mosquito that bites?
【正确答案】 D
【答案解析】解析:细节判断题。从第二段这句she needs blood to reproduce(她需要血来繁殖)可以得知答案为D。另外,文章最后一段提到,Heavy with your blood,she picks a spot一on a leave or a stone—to lay her eggs,指蚊子吃饱了以后就去产卵,也能印证上面的答案。
单选题 To select whom to bite, the mosquito's sensors may NOT test______.
【正确答案】 B
【答案解析】解析:细节判断题。从第二段With these sensors,she tests your body moisture,body warmth,and chemical substances in your sweat可以看出,测试的内容有湿度、温度和汗水里的化学成分,temperature等于原文中的warmth,wetness等于原文中的moisture,element等于原文中的substance,所以只有选项B不在检测范围内。
单选题 According to the last paragraph, the function of proboscis tip is to______.
【正确答案】 B
【答案解析】解析:细节判断题。从最后一段的两句话she breaks your skin with her proboscis tip和She stabs the proboscis tip into your skin at once可以看出,proboscis tip是用来咬开皮肤并吸血的,所以选B。
单选题 The main idea of the passage could be______.
【正确答案】 A
【答案解析】解析:主旨概括题。文章在第一段导入说到蚊子很多之后,第二段就讲为什么只有雌蚊子咬人,第三段讲蚊子怎么咬人,所以答案选A。