单选题
{{B}}Passage 1{{/B}}
When, in the age of automation, man searches for a worker to do the tedious, unpleasant jobs that are impossible to mechanize, he may very profitably consider the ape.
If we tackled the problem of breeding for brains with as much as enthusiasm as we devote to breeding dogs of surrealistic shapes, we could eventually produce assorted models of useful primates, ranging in size from the gorilla down to the baboon, each adapted to a special kind of work. It is not putting too much strain on the imagination to assume that geneticists could produce a super-ape, able to understand some scores of words, and capable of being trained for such jobs as picking fruit, cleaning up the litter in parks, shining shoes, collecting garbage, doing household chores, and even baby-sitting (though I have known some babies I would not care to trust with a valuable ape).
Apes could do many jobs, such as cleaning streets and the more repetitive types of agricultural work, without supervision, though they might need protection from those exceptional specimens of Homo sapiens who think it amusing to tease or bully anything they consider lower on the evolutionary ladder. For other tasks, such as delivering papers and laboring on the docks, our man-ape would have to work under human overseers; and, incidentally, I would love to see the finale of the twenty-first century version of the Waterfront in which the honest but hairy hero will drum on his chest after—literally taking the wicked labor leader apart.
Once a supply of nonhuman workers becomes available, a whole range of low IQ jobs could be thankfully relinquished by mankind, to its great mental and physical advantage. What is more, one of the problems which has plagued so many fictional Utopias would be avoided: There would be none of the deridingly subhuman Epsilons of Huxley's Brave New World to act as a permanent reproach to society, for there is a profound moral difference between breeding sub-men and super-apes, though the end products are much the same. The first would introduce a form of slavery, the second would be a biological triumph which could benefit both men and animals.
单选题 In the author's opinion, the idea that geneticists could produce a super-ape is ______.
【正确答案】 B
【答案解析】[解析] 从文中的“... we could eventually produce... some scores of words,”“Once a supply of nonhuman workers becomes available, ...”可知,培育超级猿人似乎可能。因此B项符合题意。其他三项都不正确。
单选题 The type of job an ape could do without supervision would be one which is ______.
【正确答案】 A
【答案解析】[解析] 本题中,B、C、D三项都与文章的意思不符。从文中第三段的第一句话“Apes could do many jobs, such as cleaning streets and the more repetitive types of agricultural work, without supervision'’可知,A项“repetitive重复的”符合文意。
单选题 A problem that has plagued some fictional Utopias is ______.
【正确答案】 C
【答案解析】[解析] 从文章的最后一句话“The first would introduce a form of slavery, the second would be a biological triumph which could benefit both men and animals.”可知,C项“培养低级人类的需要”符合文意。其他三项“A创造超级类人猿;B培养超人的需要;D减低兽性”都不正确。
单选题 The author of this article is ______.
【正确答案】 D
【答案解析】[解析] 综观全文,D项“用诙谐的语调阐述一个可能的理论”与原文意思最近。其他三项“A揭露人类低级想法;B与遗传学者开玩笑;C表述作者对于培育超类人猿的怀疑态度”均不正确。