单选题 {{B}}Text 4{{/B}}
Although recent years have seen substantial reductions in noxious pollutants from individual motor vehicles, the number of such vehicles has been steadily increasing. Consequently more than 100 cities in the United States still have levels of carbon monoxide, particulate matter, and ozone (generated by photochemical reactions with hydrocarbons from vehicle exhaust) that exceed legally established limits. There is a growing realization that the only effective way to achieve further reductions in vehicle emissions--short of a massive shift away from the private automobile—is to replace conventional diesel fuel and gasoline with cleaner-burning fuels such as compressed natural gas, liquefied petroleum gas, ethanol, or methanol.
All of these alternatives are carbon-based fuels whose molecules are smaller and simpler than those of gasoline. These molecules burn mom cleanly than gasoline, in part because they have fewer, if any, carbon-carbon bonds, and the hydrocarbons they do emit are less likely to generate ozone. The combustion of larger molecules, which have multiple carbon-carbon bonds, involves a more complex series of reaction. These reactions increase the probability of incomplete combustion and are more likely to release un-combusted and photo-chemically active hydrocarbon compounds into the atmosphere. On the other hand, alternative fuels do have drawbacks. Compressed natural gas would require that vehicles have a set of heavy fuel tanks—a serious liability in terms of performance and fuel efficiency-and liquefied petroleum gas faces fundamental limits in supply.
Ethanol and methanol, on the other hand, have important advantages over other carbon based alternative fuels: they have a higher energy content per volume and would require minimal changes in the existing network for distributing motor fuel. Ethanol is commonly used as a gasoline supplement, but k is currently about twice as expensive as methanol, the low cost of which is one of its attractive features. Methanol's most attractive feature, however, is that it can reduce by about 90 percent the vehicle emissions that form ozone, the most serious urban air pollutant.
Like any alternative fuel, methan61 has its critics. Yet much of the criticism is based on the use of "gasoline done" vehicles that do not incorporate even the simplest design improvements that are made possible with the use of methanol. It is true, for example, that a given volume of methanol provides only about one-half of the energy that gasoline and diesel fuel do; other things being equal, the fuel tank would have to be somewhat larger and heavier. However, since methanol-fueled vehicles could be designed to be much more efficient than "gasoline clone" vehicles fueled with methanol, they would need comparatively less fuel Vehicles incorporating only the simplest of the engine improvements that methanol makes feasible would still contribute to an immediate lessening of urban air pollution.
单选题 The author of the passage is primarily concerned with______.
【正确答案】 D
【答案解析】主旨题。 题意为:“本文作者主要关注______。”作者先是提到汽车尾气造成的污染,并提出一些解决办法。接着指出用甲醇代替汽油就能即刻大大减少城市的大气污染。可见选项口‘讨论一个问题并论述支持其中的一个解决方法”,为正确答案。选项A“对一个问题可能的解决方法不可行的错误观点予以驳斥”;选项B“调和关于—个问题的本质矛盾的观点”;选项C“指出一个问题可能的解决方法的优点。”
单选题 According to the passage, incomplete combustion is more likely to occur with gasoline than with an alternative fuel because______.
【正确答案】 B
【答案解析】细节题。 题意为:“根据本文,汽油比其他燃料更可能燃烧不充分,因为______。”第二段谈到汽油的分子大于其他燃料的分子,而大分子的燃烧涉及更复杂的系列反应增加了不完全燃烧的可能性。所以,选项B为正确答案。选项A“汽油燃烧时释放出易发生光化学反应的碳氢化合物”;选项C“汽油的分子结构简单”;选项D“汽油由小分子组成”。
单选题 Which of the following about air pollution does the passage suggest?
【正确答案】 A
【答案解析】推断题。 题意为:“关于大气污染,下列哪句可由文章推断出?”请参考文章首段末句:人们越来越认识到,在无法大规模地减少私人汽车的情况下,减少汽车尾气排放的惟一有效的方法是用诸如天然气、液化石油气、乙醇或甲醇等较清洁的燃料代替传统的柴油、汽油。可知选项A“减少燃汽油车辆的尾气排放的进一步努力无法降低城市的大气污染水平”为正确答案。选项B“减少私人燃汽油车辆排放的尾气的尝试大部分没有效果”;选项C“对减少燃汽油车辆排放的尾气没有做多少认真的尝试”;选项D“燃汽油车辆排放的尾气不是城市最主要的污染源。”
单选题 Which of the following does the author suggest as the most appealing feature of methanol?
【正确答案】 C
【答案解析】推断题。 题意为:“作者认为,下列哪句话是甲醇最大的优点?”请参考文章第三段末句:然而,甲醇最大的优点是它能减少车辆90%的形成臭氧的尾气。臭氧是最主要的城市污染物,可知选项C“它的应用将显著减少臭氧水平”,为正确答案。选项A“它比乙醇便宜得多”;选项B“它能通过现有的汽车燃料分销系统销售给用户”;选项D“它的应用使个人车辆的设计的改进成为可能”。
单选题 It can be inferred from the passage that a vehicle specifically designed to use methanol for fuel would______.
【正确答案】 D
【答案解析】推断题。 题意为:“从文中可推断一辆专门设计使用甲醇的汽车______。”根据文章末段可知,一辆专门设计使用甲醇的汽车要比一般燃汽油的汽车使用甲醇的效率高得多,因此用的燃料相对较少。因而选项D“每燃烧一加仑甲醇的英里数要多于一般燃汽油汽车使用一加仑甲醇的英里数”为正确答案。选项A“比传统燃汽油的车重量轻”。选项B“和传统燃汽油的车相比运行费用高”;选项C“同传统燃汽油的车相比引擎大,功率大。”