A young woman goes to university and earns a degree in religious and women"s studies. In the process she piles up some $ 100,000 in student-loan debt. Upon graduation, she cannot find a job in her field and struggles to pay her bills. An example of unwise decision-making perhaps, but is it also proof of a long-debated bubble in American higher education? It is for Glenn Reynolds, the productive blogger, law professor and author of a new book, " The New School". With tuition costs rising much faster than inflation, Americans are taking on record amounts of debt over $ 1 trillion by 2013—to fund their education. Many are finding that their job prospects do not justify the investment. Whereas a university degree once meant automatic entry into the middle class, it now comes with no such guarantee. But is higher education as bad a deal as Mr Reynolds makes it out to be? "Some people are graduating with debts of $ 100,000 or more," he says, "sometimes much more. " Most are not, though. The average graduate holds student-loan debt of $ 29,400, a number not found in this book. College Board, a non-profit organisation, finds that the median earnings of university graduates emerging from four-year courses and without a further degree, such as a master"s, are 65% higher over their lifetimes than those of high-school graduates. Short on numbers, the book contributes little to the bubble debate. But Mr Reynolds puts forward criticism of American universities that will ring true to anyone who has attended one recently. Universities can help people make money in three ways: by teaching them skills, giving them credentials that employers want and providing access to a valuable social network. Some studies have shown that university students fail to learn much of anything. Acquiring skills, of course, can be quite expensive. Prices should not continue going up forever, so new thinking is needed. The web provides one way forward, and although Mr Reynolds is doubtful about the ability of colleges to reinvent themselves, some are catching on. Take the Georgia Institute of Technology, which has joined up with Udacity, an online educator, to offer a master"s degree in computer science for $ 7,000. "It"s a real, accredited degree," says Mr Reynolds, "just like the ones that cost six times as much if earned on campus. "
单选题 The example of a young woman in the opening paragraph is to show______.
【正确答案】 B
【答案解析】解析:第一段的最后一句体现出前面提到a young woman的目的,其中的an example ofunwise decision-making容易让人误选[C]作为答案,但要注意的是文章中提到的but一词之后才是重点,故重点是下文的higher education,而由此也容易让人误选[A]作为答案。[A]和[B]两项都提到了关键词education,选项[A]强调的是“高等教育的失败”,选项[B]强调“教育负债状况”,根据上文的student-loan debt以及第二段出现的debt我们可以知道,本文讨论的话题是education debt,而不是failure of higher education,从而我们排除了选项[A],答案为选项B。
单选题 Many Americans are finding that______.
【正确答案】 A
【答案解析】解析:根据Many Americans are finding that定位到第二段第三句:Many are finding thattheir job prospects do not justify the investment.(许多人发现,他们的就业前景与他们的投资不成正比。)而该句话相当于选项[A]the money spent on college is not worthy(上大学所花费的钱是不值得的),故该项为答案。
单选题 We can learn from Paragraph 3 that______.
【正确答案】 C
【答案解析】解析:选项[A]对应第三段第二句:Some people are graduating with debts of$100,000 ormore.原文提到的是some people,而不是该项提到的most graduates,故该项错误。选项[B]和[C]对应最后一句:the median earnings of university graduates emerging from four-year courses andwithout a further degree,such as a master"s,are 65%higher over their lifetimes than those of high—school graduates.该句大意为:大学毕业生的平均收入比高中毕业生高65%。由此可见[B]项salaries have nothing to do with educational background(工资水平与教育背景没有关系)错误,[C]项generally speaking,one with higher education earns more(一般来讲,教育水平越高收入越高)正确。选项[D]未提及。
单选题 Mr Reynolds" attitude towards American universities seems______.
【正确答案】 A
【答案解析】解析:根据Mr Reynolds,American universities以及出题顺序,我们都可以定位到第四段。该段第二句指出:But Mr Reynolds puts forward criticism of American universities that will ring trueto anyone who has attended one recently.其中根据“puts forward criticism提出批评”可以明确Reynolds的态度是否定的,选项[B]“enthusiastic热情的”和选项[C]“supportive支持的”可以先排除。选项[A]“suspicious怀疑的”和选项[D]“prejudiced有偏见的”两个选项中,与“criti—cism批评”更接近的是[A]。我们在第五段的第三行可以找到更明确的一句话:Reynolds isdoubtful about the ability of colleges…其中,doubtful=suspicious,故该题答案为选项[A]。
单选题 We can conclude from the last paragraph that______.
【正确答案】 D
【答案解析】解析:选项[A]“college tuition will drop in the near future大学学费近期会下调”在文中并未提及,属于无中生有。选项[B]“soon become popular”中的soon,选项[C]“only offers”中的only都过于绝对,文章中也未提及。故答案为选项[D]。最后一句提到:“It"s a real,accrediteddegree,”says Mr Reynolds,“just like the ones that cost six times as much if earned on campus.”其中的“cost six times as much if earned on campus”表明在线教育比上大学更便宜,即该项的“online education may save a lot of money for some students”(在线教育可以为学生省下一大笔钱)是正确的。