单选题 I started a company years ago, and consumed MYM 75,000 a month. Four months aftermy company was set up, I had only a quarter of the starting capital left in the bank. Looking for guidance, I went to talk to my friend, Arthur Walworth about my new venture.
"Times of great change always bring out the risk-takers," he said, "and they leave winners and losers. " There was a period when CD-ROM sales had bombed. Investors were fleeing from the field. I didn't turn away from mine entirely, but instead linked it to the Internet. My plan was to offer consumers descriptions of home-design products by using a special software and let them modify the designs. Then we can enable them to get online professional and constructional help to have their houses built, decorated and furnished according to their own choice. To realize my plan I needed investors, so I continued to meet regularly with venture capitalists. One said I had a great idea. But I needed to test it.
I was working nonstop-struggling to find the fight way ahead. The pressure was terrible. To get the money from a venture capitalist is going to cost my wife and my children ! It was just at this time that my parents and sisters stepped up. Two hundred thousand dollars is a lot of money to them, but they invested in this crazy son and brother without a moment's hesitation. With their help my company survived and has been prospering ever since.
单选题 When the author's company started operation, he had ______.
  • A. MYM450,000
  • B. MYM 400,000
  • C. MYM 350,000
  • D. MYM 300,000
【正确答案】 B
【答案解析】[解析] 推理题。本题需要就第一段提供的数据进行计算。作者说每月花75000美元,四个月之后账户里只剩下四分之一的资金,由此我们用75000乘以4得到的300000美元应该是总共用掉的钱。这个数额占总资金的四分之三,计算可得总资金是400000美元。故答案为B。
单选题 Arthur implies that to start a business in times of change, people have to ______.
  • A. rely on famous people all the time
  • B. invest as much money as possible
  • C. face the risks of possible failure
  • D. think about nothing but success
【正确答案】 C
【答案解析】[解析] 细节题。从文章第二段Arthur所说的话“they leave winners and losers(不是成功就是失败)”可以看出,前面所说的事情是有风险的。故答案为C。
单选题 The author's company was engaged in ______.
  • A. furniture design and production
  • B. online home-design service
  • C. traditional home designing
  • D. home decoration business
【正确答案】 B
【答案解析】[解析] 推理题。从文章第二段“…offer consumers descriptions of home-design products…”以及后面的“…have their houses built,decorated and furnished…”可知选项A、D都只是公司业务的一部分;C选项原文中没有提及;B选项涵盖了公司业务的所有内容。故答案为B。
单选题 Faced with a very unfavorable market situation, the author decided ______.
  • A. to improve his service
  • B. to start a new business
  • C. to withdraw his money
  • D. to reduce his investment
【正确答案】 A
【答案解析】[解析] 细节题。从文章第二段“I didn't turn away from mine entirely, but instead linked it to the Internet.”可知,作者没有放弃而是开辟了新的路径,通过互联网扩展了自己的服务。A选项正是表达了这一意思。故答案为A。
单选题 It is implied that venture capital is often ______.
  • A. risky
  • B. timely
  • C. secure
  • D. abundant
【正确答案】 A
【答案解析】[解析] 推理题。由文章最后一段“To get the money from a venture capitalist is going to cost my wife and my children!”可知,作者如果向投机资本家借钱的话就会失去自己的妻子和孩子,由此可推测,向投机资本家借钱有很大的风险。故答案为A。