The sight of eight long black legs moving over the floor makes some people scream and run—and women are four times more likely to take fright than men. Now a study suggests that females are genetically prone to develop fears for potentially dangerous animals. David Rakison, a developmental psychologist at Carnegie Mellon University inPittsburgh, Pennsylvania, found that baby girls only 11 months old rapidly start to associate pictures of spiders with fear. Baby boys remain merrily indifferent to this connection. In an initial training phase Rakison showed 10 baby girls and boys a picture of a spider together with a fearful face. In the following test phase he let them watch the image of a spider paired with a happy face, and the image of a flower paired with a fearful face. Despite the spider"s happy companion, the girls looked significantly longer at it than at the flower. The researchers took this to mean that the girls expected spiders to be linked with fear. The boys looked for an equal time at both images. With a different group of babies, Rakison first showed a spider with a happy face, and a flower with a fearful face. Now the girls too looked at both images for the same length of time—implying that they did not have an inborn fear of spiders. The results suggest that girls are more inclined than boys to learn to fear dangerous animals. By contrast, says Rakison, modem phobias such as fear of flying or injections show no sex difference. He attributes the difference to behavioural differences between men and women among our hunter-gatherer ancestors.A dislike for spiders may help women avoid dangerous animals, but in men evolution seems to have favoured more risk-taking behaviour for successful hunting. It makes evolutionary sense to acquire spider fear at a certain age, rather than to be born with it, he adds. "There is little reason for an infant to fear an object unless it can respond to it, for example by crawling away," he says. But if being scared of spiders is genetically inclined, is there any point in seeing a psychiatrist? "Even if a person is heavily inclined to develop spider phobia, exposure therapy would still be effective," says Jaime Derringer, a clinical psychologist from Washington University in St Louis. "But it may be more difficult to eliminate the association between spiders and a fearful response," she says.
单选题 We can learn from David Rakison"s study that _____.
【正确答案】 A
【答案解析】解析:推理判断题。在第六段第一句中,关键词是learn,该句表明人类通过学习学会害怕危险的动物,而女孩子比男孩子在这方面的倾向更明显,由此可见,本题应选A项。
单选题 In what aspect were the two groups different in David Rakison"s research?
【正确答案】 C
【答案解析】解析:事实细节题。第三、四、五段提到了两组婴儿,第三、四段是一组,第五段是另一组,将这两组婴儿参加实验的过程对比一下,可以知道第三段提到了all initial training phase,而第五段的另一组婴儿却没有了这个initia training phase,这就是两组婴儿的区别,因此本题应选C项。
单选题 David Rakison has most probably classified the fear for dangerous animals as a(n) _____.
【正确答案】 D
【答案解析】解析:推理判断题。第六段第二句开头的By contrast显示我们可以根据该句的内容反推出对上句提到的dangerous animals的恐惧不属于modem phobia,这也就是说,本题的正确答案应为modern的反义词,本题应选D项。
单选题 According to David Rakison, men and women respond to spiders differently because men _____.
【正确答案】 B
【答案解析】解析:事实细节题。第七段第二句提到男性更喜欢risk-taking behaviour,B项的adventurous与risk-taking同义,故为本题答案。什么,而没有提及男性“必须”怎么做,因此C项中的need to是不正确的。
单选题 Jaime Derringer suggests that exposure therapy can most likely help _____.
【正确答案】 C
【答案解析】解析:推理判断题。根据题干中的人名。Jaime Derringer及exposure therapy可定位至最后一段。根据最后一段开头两句的内容可以知道exposure therapy是心理医生用于治疗蜘蛛恐惧症的方法,而根据第二句中的effective,和最后一句的内容可以推断exposure therapy可以有效地减轻对蜘蛛的恐惧感,但却不能完全消除这种恐惧感,因此本题应选C项。