The battle to prevent or at least slow global warming has intensified in the past year as scientists have learned more about the magnitude of the problem. One of the leading climate experts, Inez Y. Fung, director of the Atmospheric Sciences Center at the University of California, Berkeley, recently showed that the earth may soon lose its ability to absorb much of the greenhouse gas thatis raising temperatures. The oceans and continents currently soak up about half the carbon dioxide produced by the burning of fossil fuels. In the oceans, the gas combines with water to form carbonic acid; on land, plants take in more carbon dioxide and grow faster. But computer modeling done by Fung and her colleagues indicates that these carbon sinks will become less effective as the earth continues to warm. For example, as the tropics become hotter and drier in the summer, plants will reduce their respiration of carbon dioxide to avoid water loss. Atmospheric measurements over the past decade have confirmed this effect. If the oceans and land take in less carbon dioxide, more will remain in the atmosphere and global warming could accelerate catas-trophically. Despite these warning signs, the government administration has opposed approval of the Kyoto Protocol, the international treaty mandating reductions in greenhouse gas emissions, But nine states in the northeastern U.S. are attempting to sidestep the federal government"s opposition by taking action on their own. Last August the group reached a preliminary agreement to reduce emissions of carbon dioxide by 10 percent by 2020. The plan requires approval by the state legislatures, but environmentalists are already hoping that other regions of the U.S. will follow suit. If adopted nationwide, the proposal would lower greenhouse gas emissions by roughly as much as the Kyoto Protocol would have. Steve Howard, chief executive of the Climate Group, is tackling the global-warming problem from a different angle. Founded in 2004, the Climate Group is a coalition of corporations and local governments that have voluntarily committed to reducing their greenhouse gas emissions. Members include oil giant BP(British Petroleum Co. PLC), drug-maker Johnson & Johnson, and Starbucks. Businesses in the Climate Group have discovered that improvements in energy efficiency can enhance profits as well ascut fossil-fuel emissions; BP, for instance, slashed its energy bills by $650 million over 10 years. "We have seen important evidence about successful emission reduction scattered here and there in the most surprising places all over the globe," Howard says. "We are working to bring all of it together so that it forms a body of evidence."
单选题 Inez Y.Fung has found in the study that
【正确答案】 B
【答案解析】解析:段落细节题。根据Inez Y.Fung可定位至前两段。第一段中说到“冯又嫦最近指出,地球很快就吸收不了多少导致气温升高的温室气体了”,所以正确答案为B项。A项是作者的观点,并不是冯又嫦的研究发现;C项文中根本没有提及,更不是冯又嫦的研究成果,排除;D项“大陆和海洋能够吸收更多气体”,与文意刚好相反,为错误选项。
单选题 What does "carbon sinks" (Line 1, Paragraph 2) mean?
【正确答案】 C
【答案解析】解析:词义理解题。题目问的是carbon sink的含义。第一段说的是陆地和海洋在吸收二氧化碳方面的作用,第二段通过But引起转折,指出这两种吸收体的效率将降低,因此carbon sink的意思为“二氧化碳的吸收体”,答案为C项。A项“产生温室气体的过程”,显然错误;B项“陆地淹没”文中更是没有提及,排除;D项“形成碳化合物的过程”,与前文说的吸收无关,所以也排除。
单选题 Which of the following is true of the reactions of authorities to the global warming?
【正确答案】 D
【答案解析】解析:段落细节题。根据reactions of authorities可知需到后两段寻找答案。第三段说到美国东北部的9个州决定单独采取行动,可知D项为正确选项。A项“政府决定修改《京都议定书》”,文中说的是政府拒绝签署,而不是修改,所以A项不合题意;B项“美国部分地方将遵从联邦政府的建议”,文中并没有说到联邦政府的建议,B项也不符合文意;C项“美国政府通过了温室气体排放的新计划”,而原文说的是“如果该项提议能被全美采纳”,即还没通过,所以C项也排除。
单选题 It is suggested in the last paragraph that
【正确答案】 B
【答案解析】解析:段落细节题。最后一段举了BP的例子说明,提高能源利用率,既能增加利润,同时也可以减少化石燃料的排放,因此B项为正确选项。这一段说的是企业提高能源利用率,而没有提及政府是否从中获益,所以A项排除;文中说的是提高能源利用率可以降低能源费用,并不能推断出为了低排放,应当削减能源费用,所以C项也不对;气候集团应对全球变暖的方法是由自愿减少温室气体排放的企业或政府共同研究提高能源利用率,而不是通过搜集证据,所以D项也排除。
单选题 Which of the following would be the best title for the text?
【正确答案】 D
【答案解析】解析:主旨题。本题要求为全文选择一个合适的题目。D项“保护气候”,强调了保护,涵盖了文章所述具体措施,因此为本题最佳选项。A项只说到了气候集团,比较片面,所以排除;B项“更少的燃料,更多的植物”,文中并没有说到更多的植物,该项也排除;C项“清新的空气,蔚蓝的天空”说法过于宽泛,说的是减排的目的。并不能包含全文所述内容,故排除。