单选题 We used to think that the left brain controlled your thinking and that the right brain controlled your heart. But neuroscientists have learned that it's a lot more complicated.
In 2007, an influential paper in the journal Behavioral and Brain Functions found that while most of us process emotions through the right hemisphere of the brain, about 35 % of people—especially victims of trauma—process their hurt and anger through their left brain, where logic and language sit. That may be because they had worked so hard to explain, logically, why they were suffering. But pushing emotions through the left brain taxed it: these people performed significantly worse on memory tests.
Now a new paper—out in the September issue of The Journal of Nervous and Mental Disease—further complicates the picture with a surprising finding: whether you are right-handed, left-handed or ambidextrous (which the authors call, rather delightfully, " inconsistently handed") seems to be an important clue in understanding how you use your brain to process emotions.
It's been known for some time that lefties and the ambidextrous are more prone to negative emotions. The new study shows that they also have a greater imbalance in activity between the left and right brains when they process emotions. Of course, you can't be sure which comes first: maybe angry people are more out of balance, or maybe the inability to find equilibrium makes you angry. As for the left-handed: maybe they're more angry because the world is designed for the right-handed majority.
The study also used an interesting method to find that angry people are, literally, hot-headed: the authors of the paper—led by Ruth Propper, a psychology professor at Merrimack College in Massachusetts- measured brain-hemisphere activation with a relatively old method called tympanic membrane temperature, which is essentially how hot it is in your inner ear. If you get angry a lot, your head tends to be warmer.
One problem is that the study was small —just 55 undergraduates participated (they were paid $20 each for having to endure ear-temperature tests and psychological questioning). Also, The Journal of Nervous and Mental Disease, while peer-reviewed, is one of less-respected psychology journals. Still, I like the study just because it explains that when you get hot under the collar, you are actually hot under the collar.

单选题 People who process their hurt and anger through their left brain are sensitive to pain because ______.
A. left brain are particularly susceptible
B. logic and linguistic functions are located in left hemisphere
C. they always take a lot of time and energy to solve it
D. their right brain is damaged in some degree
【正确答案】 B
【答案解析】[解析] 本题的答案信息在第二段。本题考查对第二段内容的细节理解。A选项在文中并没有提及,因此A错误;第二段讲到:“尤其是创伤患者,通过左半脑处理他们的伤痛和愤怒,而左半脑正是逻辑和语言功能所处的位置。这也许是因为他们过于考虑自己疼痛的原因。”所以B选项正确。选项C与文中“That may be because they had worked so hard to explain, logically, why they were suffering”不符,故排除。选项D在文中未提及,故排除。
单选题 In order to understand how we use our brain to process emotions, we can get clue from ______.
A. lefties B. righties
C. ambidextrous D. all the above
【正确答案】 D
【答案解析】[解析] 由题干“understand how we use our brain to process emotions”可知,本题的答案信息在第三段。本题考查对第三段内容的细节理解。第三段中讲到:“不论你是惯用左手、右手还是双手并用,似乎都是了解大脑如何处理情绪问题的重要线索。”因此选D项。
单选题 According to the text, which one the author holds is true?
A. Angry people are more out of balance.
B. Righties are less prone to negative emotions.
C. The inability to find equilibrium makes people angry.
D. When people get angry, their heads tend to be bigger.
【正确答案】 B
【答案解析】[解析] 本题考查段落理解及推理引申。在第四段的第三句中讲到:“当然,你不能肯定以上两种情况哪一个先发生:也许暴躁的人更容易失去平衡;也有可能是缺乏平衡能力的人更容易暴躁。”所以选项A和选项C都只是作者的猜测,并没有得到证实,因此排除A和C两项;第四段首句讲到:“一直以来,人们都认为左撇子和双手并用的人更容易产生消极情绪。”相比之下,右撇子的消极倾向显得少些。所以B选项是正确的;第五段的最后一句讲到:“当一个人特别生气时,他的头部很容易发热升温。”由此可以得知,选项D概念发生变化,故错误。
单选题 The word "equilibrium" (Paragraph 4) most probably means "______".
A. advantage B. balance C. faith D. reason
【正确答案】 B
【答案解析】[解析] 由“equilibrium”可知,本题答案信息在第四段。本题考查词义判断,实则考查对段落的理解。第四段讲到:“也许暴躁的人更容易缺乏平衡;也有可能是缺乏______的人更容易暴躁。”前后对比可以推断出词义为“平衡”。所以选B项。
单选题 What does the author think of the study?
A. It should not be moved on. B. It has a very large scale.
C. It has presented some findings. D. The results are dissatisfactory.
【正确答案】 C
【答案解析】[解析] 本题答案信息在最后一段。本题考查对最后一段的理解及推理引申。最后一段最后一句讲到:“但这并不影响我对这份研究的喜爱,因为它说明了一件事情:即当你发怒时,你的脑子确实是发热了。”故C项正确。作者并没有在文中对该研究是否应继续下去发表意见,故A项错误。由最后一段首句中的“the study was small…”可知B项错误。