单选题 {{B}}Passage 1{{/B}}
单选题 When did I begin my genealogy research? a. After the death of my father. b. After the death of my grandfather. c. After the death of my mother. d. After the death of my grandmother.
【正确答案】 B
【答案解析】[听力原文]21-25 After the death of my grandfather, I got the genealogy bug. It started with the gathering of family photos and progressed to writing a family history. Several years ago, I took another step and began creating a Website for the Stovalls. During this initiative, I also pursued the Wallace, Cox, Raney, and other related family lines. One day I received an email about the Wallace line from a fellow named Ron Ritchie. Although I lived in Birmingham, Alabama, and he lived in Dallas, Texas, he had some Wallaces from the same area from which mine originated. We corresponded several times, after which he passed the baton to his daughter, Connie. She emailed me, and after six months or so, we reached the conclusion that we were not related. With no more data to work on, we chatted about other interests and one thing led to another. The end result? This shy Alabama-born boy found himself flying to Dallas to meet a girl. During several subsequent trips, we explored the sights, met each other's families, and plotted our lives. In December of 1997, my genealogical penpal and I were married. Our search for roots had led instead to a fresh branch on our now combined family tree. I think it's only fair to give our ancestors the credit! [分析] 细节信息。 题干:我什么时候开始了家谱调查?根据原文“After the death of my grandfather, I got he genealogy bug.”,译文为:在祖父故去之后,我就对家谱着了迷。所以选b。
单选题 Which one of my family lines brought Connie and me together? a. Wallace. b. Cox. c. Raney. d. Stovalls.
【正确答案】 A
【答案解析】[分析] 细节信息。 题干:家族的哪一支使康妮和我走到一起的?根据原文“…I received an email about the Wallace line from a fellow…We corresponded several times,after which he passed the baton to his daughter,Connie.”,译文为:我收到一封来信,他出自华莱士家族分支中的一员……在我们几次通信以后他把接力棒传递给了他的女儿康妮。所以选a。
单选题 When did Connie and I find out that we were not related? a. After we corresponded several times. b. When we met. c. After we were married. d. After we corresponded for six months,
【正确答案】 D
【答案解析】[分析] 同义替换。 题干:康妮和我什么时候发现我们并没有亲属关系?根据原文“She emailed me,and after six months or so,we reached the conclusion that we were not related.”,译文为:她给我写信,在过了大约六个月之后,我们得出了结论,我们并没有亲属关系。所以选d。d选项After we corresponded for six months,是对原文的同义替换,用correspond代替了email。
单选题 Where did Connie and I live respectively? a. Dallas, Texas and Birmingham, Alabama. b. Dallas, Alabama and Birmingham, Texas. c. Birmingham, Alabama and Dallas, Texas. d. Birmingham, Texas and Dallas, Alabama.
【正确答案】 A
【答案解析】[分析] 地点信息。 题干:康妮和我分别住在哪里?根据原文“I lived in Birmingham,Alabama, and he in Dallas,Texas…This shy Alabama-born boy found himself flying to Dallas to meet a girl,”,译文为:我住在阿拉巴马州的伯明翰,他住在德克萨斯州的达拉斯,……这个出生在阿拉巴马州的害羞的男孩飞往达拉斯与一个女孩会面。所以选a。
单选题 When were Connie and I married? a. In December 1987. b. In November 1997. c. In December 1997. d. In November 1987.
【正确答案】 C
【答案解析】[分析] 数字信息。 题干:康妮和我什么时候结的婚?根据原文“In December of 1997,my genealogical pen pal and I were married.”,译文为:1997年12月,我的家族谱系中的笔友和我结婚了。所以选c,要注意在听的过程中捕捉数字细节信息。