单选题
Kites

Kite flying is the sport of sending up into the air, by means of the wind, a light frame covered with paper, plastic or cloth. The flame can be one of many different shapes and is attached to a long string held in the hand or wound on a drum. Kites have a long history of practical application and many different types of kite have been developed to serve various purposes.
The ancient Chinese used bird - kites to carry ropes across rivers and valleys. The current folding kite which will dive excitingly is an improved type of such a kite. With its long flat body and single pair of bird - like wings, it looks just like a large bird in the air. The modern version is usually made of tissue - paper rather than the traditional silk:
Man - lifting kites were developed in ancient times, again by the Chinese, for getting information from walled cities and army camps. In fact, as recently as WWII, German U -boats flew kites from their towers to lift people into the air to watch the land. These kites, which are no longer in existence, were made of light - weight cloth. They were much larger and stronger than the Chinese ones. Their design, however, was simply that of the cutter kite. Smaller in size, this type of kite is still very popular as a toy for children, being easy to make with a diamond - shaped frame, no wings and brown - paper covering.
Box - kites are another type of kite found in toy shops today. The first box - kite, named for its box - like body, was developed in the nineteenth century to test theories of flight and this type of cotton- covered kite greatly assisted the success of early airplane. These kites are the ancestors of a heavier version of the box - kite, which consists of two main sections, placed side by side. Developed for the peacetime purpose of fishing in strong sea wind, it is the only modern kite described which has practical value. A long - lasting plastic material has to be used for this kite, which carries fishing lines.

单选题 The ancient Chinese bird - kites were usually made of light frames covered with ______.
【正确答案】 A
【答案解析】考查对某一事物相关的性质,特点的理解。第二段最后一句话提到现在的风筝和古代风筝的材质,占代主要用丝绸。
单选题 The ancient Chinese man - lifting kites were used ______.
【正确答案】 B
【答案解析】考查某一事件发生的目的。第三段第一句话明确说明使用线轴风筝是为了探听消息。
单选题 The kites used by German U -boats in WWII for the military purpose were made of ______.
【正确答案】 C
【答案解析】考查对某一事物相关的性质,特点的理解。利用专有名词WWII定位,第三段中提到了这个细节。
单选题 Which of the following statements is not true?
【正确答案】 D
【答案解析】考查对某一事物从物相关的性质/特点的理解。对后一段第二行提到作为飞行试验工具的是box kite。
单选题 The best title for this passage may be ______.
【正确答案】 C
【答案解析】考查对全篇,段落主旨大意的把握。文章介绍了各种各样的风筝。