单选题

【正确答案】 B
【答案解析】[解析] 74-76
Things are looking very bad out there on the roads this evening. Road work on the Inner City Bypass is causing long delays throughout the city. Please try to avoid this road if possible. Conditions are not much better for south-bound motorists. A crash on the Southern Highway has meant that the cars are moving very slowly. It looks as if it will take more than an hour to clear the road. The police are recommending that southbound motorists use Smith's Road or Ranch Road and avoid the Southern Highway if possible. Routes east, west and north are experiencing no undue delays. We will update this report 30 minutes.
[词汇]
It looks as if S+V看起来好像……
The police are recommending that…警察建议……
初级问题
通过文章开头出现的on the roads this evening等词语可以知道,文章的目的是向人们传达整体的道路交通信息。听到road work,long delay,southbound motorists,crash,highway,police等词中的一部分,就可以很容易地解决本题。
【正确答案】 A
【答案解析】中级问题
文章中提到了交通事故等引发了交通拥堵,以及道路施工。需要绕行的道路。并建议司机使用的道路等等,内容并不是很多。所以建议考生一边听录音一边记录哪里发生了什么事情,这样会对做题很有帮助。(A)选项把文章中前半部分提到的road work换成了road construction,意思没有改变。
【正确答案】 C
【答案解析】初级问题
对于询问解决问题的对策的问题,解答线索一般在文章中表达建议的句子里,所以要留意文章中包含提议意思的句子。说完了南边高速公路出现了交通事故后,后面的句子是The police are recommending that…,文章通过这句话告诉了我们解决问题的对策,Smith's Road或者Ranch Road都是正确答案。