单选题
Shopping for clothes is not the same experience for a man as it is for a woman. A man goes shopping because he needs something. He knows what he wants, and his purpose is to find it and buy it, the price is a less important consideration. All men simply walk into a shop and ask the assistant for what they want. If the shop has it, the salesman immediately produces it, and the business of trying it on is done at once. All being well, the bargain (交易) can be and often is completed in less than five minutes, with hardly any chat and to everyone's satisfaction. For a man, slight problems may begin when the shop does not have what he wants. Then the salesman tries to sell the customer (顾客) something else he offers the nearest he can to the thing required. He usually says, "I know this jacket is not the style (式样) you want, sir, but would you like to try it on for size? It happens to be the color you wanted." Few men have patience with this treatment, and the usual reply is: "This is the right colour and may be the right size, but I should be wasting my time and yours by trying it on." Now how does a woman go about buying clothes? She does so in the opposite way. She has never fully made up her mind what she wants, and she is only "having a look round". She is always open to persuasion, indeed she considers of great importance what the saleswoman tells her, even what her friends tell her. She will try on any number of things. Highest in her mind is the thought of finding something that everyone thinks suits her. Most women have an excellent sense (判断力) of value when they buy clothes. They are always trying to find an unexpected bargain. Faced with a roomful of dresses, a woman may easily spend an hour going from one counter (柜台) to another before selecting the dresses she wants to try on. It takes a great deal of time but gives great joy. Most dress shops supply chairs for the waiting husbands.
单选题
When a man is buying clothes, he ______. A. puts price before quality B. chooses things that others think suitable for him C. does not mind much the price he has to pay for the fight things D. buys good quality things, so long as they do not cost too much
【正确答案】
C
【答案解析】本题是细节题。男人只是想买到他所需要的东西,而价格是其次的“。He knows what he wants, and his purpose is to find it and buy it, the price is a less important consideration.”。
单选题
From the passage, we know that in shopping for a jacket ______. A. men like their jackets to be bigger than their size B. most men can tell whether it is the right size for them C. men make sure it fits them before buying it D. men don't worry whether the clothes fit well or not so long as it is the fight colour
单选题
When a man cannot get what he wants, he ______. A. buys something of the same color in a slightly different style B. usually does not buy anything C. will try on some other clothes of the same style D. wastes no time in buying something else
单选题
What does the passage tell us about women shoppers for clothes? A. They welcome suggestions from anyone. B. Women seldom consider buying cheap clothes. C. Women often buy things without thinking. D. They listen to advice but never take it.
【正确答案】
A
【答案解析】文中最后一段有这样的句子:“She is always open to persuasion, indeed she considers of great importance what the saleswoman tells her, even what her friends tell her.”这一句说明了女性购物时的心态和特点。
单选题
The most obvious difference between men and women shoppers is ______. A. that men do not try clothes on in a shop while women do B. that women bargain for their clothes and men don't C. that women do their shopping standing up but men do theirs sitting down D. the time they take over buying clothes