单选题 What really works to make sustainable changes in diet and lifestyle? It"s probably not what you think. Years of clinical research proves that the real keys are pleasure, joy and freedom, not our power of will or austerity (苦行). Joy of living is sustainable; fear of dying is not.
Why? Because life is to be enjoyed. There"s no point in giving up something you enjoy unless you get something back that"s even better, and quickly. When people eat more healthfully, exercise, quit smoking, manage stress better, and love more, they find that they feel so much better, so quickly, it reconstruct the reason for making these changes from fear of dying to joy of living. Fortunately, the latest studies show how dynamic and powerful are the mechanisms that control our health and well-being.
When you exercise and eat right: Your brain receives more blood flow and oxygen, so you become smarter, think more clearly, have more energy, and need less sleep. Two studies showed that just walking for three hours per week for only three months caused so many new nerve cells to grow that it actually increased the size of people"s brains!
Your face receives more blood flow, so your skin glows more and wrinkles less. You look younger and more attractive. In contrast, an unhealthy diet, lasting emotional stress and smoking reduce blood flow to your face so you age more quickly. Smoking accelerate aging because nicotine (尼古丁) causes your blood vessel to become narrower, which decreases blood flow to your face and makes it wrinkle prematurely. This is why smokers look years older than they really are.
One of the most interesting findings in this study was that the mothers" perceptions of stress were more important than what was objectively occurring in their lives. The researchers made a survey among women and asked them to rate on a three-point scale how stressed they felt each day, and how out of control their lives felt to them. The women who perceived that they were under heavy stress had significantly shortened and damaged telomeres (染色体端粒) compared with those who felt more relaxed. Conversely, some of the women who felt relaxed despite raising a disabled child had more normal-appearing telomeres.
In other words, if you feel stressed, you are stressed.
单选题 Which of the following is the key to sustainable changes in diet and lifestyle?
【正确答案】 C
【答案解析】[考点] 事实细节题
由题干中的the key, sustainable changes in diet and lifestyle定位到第一段第二句和第二段第三、四句可知,构成饮食和生活习惯长久变化的是“愉悦、快乐和自由”,还有“更健康的饮食,再加上锻炼、戒烟、更好地处理压力、有更多的爱心”。所以与原文相符的只有C。第一段第一句明确说“真正的关键不是意志力”,故排除A;第二段第三句意为“如果你不能很快地得到更好的回报,放弃你喜欢的东西就毫无意义。”故排除B“放弃某些东西,去获得更好的东西”;第二段第四句后半部分是说当人们感觉到生活的美好时,就会改变最终的想法,不会因为惧怕死亡而改变,而是为了更幸福的生活而改变,所以D“重新构建改变的原因”错误。
单选题 According to the passage, what"s the benefit of exercising and eating right?
【正确答案】 A
【答案解析】[考点] 事实细节题
由题干中的exercising and eating right定位到第二段最后一句和第三、四段。本题的选项范围比较大,应该带着问题去找文章的线索。第三段的“你会变得聪明,思维更加敏捷,更有精力”与第四段的“你看上去会更年轻,更有吸引力。”两句合起来,就是A。第三段第一句说,通过锻炼和健康饮食,你会精力更充沛,同时也不需要那么多的睡眠,B偷换了概念,与原文不符,故排除;戒烟是正确生活方式的一个方面,是人们获得健康的前提,而不是结果,故排除C;D“你的血液流速会减慢,你会提前出现皱纹”,文章中说“吸烟之所以会加速老化,原因就在于香烟中的尼古丁会使血管变细,降低面部血液流动,使皱纹过早地出现。”故排除D。
单选题 What does "prematurely" (Line 6, Para. 4) mean?
【正确答案】 B
【答案解析】[考点] 事实细节题
由题干中的prematurely定位到第四段第四句可知,吸烟是加速老化的。所以,皱纹的出现应该是比正常情况下要早。故B“比预期的时间早”为正确答案。A“在人成熟之前”,这里的成熟通常来讲是指成年,而文章中的皱纹出现的时间是早于预期,意思不符,故排除;C“在不恰当的时间”,文章并没说什么时间是恰当地长皱纹的时间,故排除;mature本身有完全的意思,但prematurely却与完全没有任何关系,故排除D。
单选题 What can we learn about the study carried out on mothers?
【正确答案】 D
【答案解析】[考点] 事实细节题
由题干中的study和mothers定位到第五段。本段说感觉到压力大的
妈妈们的染色体端粒有破损,也比较短,这说明D“妈妈们对压力的感觉影响到了她们的身体健康”正确。A“压力改变了她们对生活的理解”在文章中没有提到,故排除;实验人员让妈妈们把压力分为三个层次,并每天记录,是为了研究方便,并不是B“妈妈们把压力分级,从而可以更好地应对”,故排除;文章没有说到C“她们每天都感到压力并试图不让压力影响自己的生活”,故排除。
单选题 What conclusion can we draw from the passage?
【正确答案】 A
【答案解析】[考点] 推理判断题
需要把握全文的主要内容,才能进行综合推断。文章一直在谈论我们对待生活的态度,适当地锻炼和合理的饮食让我们的身体受益良多。由此可知A为正确答案。当我们合理地锻炼和安排饮食时,我们的大脑和面部可以从中受益,但文章没有限定我们的身体只有这两处受益,故排除B;吸烟的人比不吸烟的人早生皱纹,并不代表C“吸烟的人更加成熟”,故排除;文章说,对于妈妈们来说,她们的心理感受比事实要重要,但没有说D“妈妈们最容易受压力影响”,故排除。