单选题
Mother Knows Best?

Once while being prepped (准备) for a television interview, I was chatting with the host about stay-at-home fathers. I made the point that one reason we're seeing more stay-at-home dads may be that it's no longer a given (假定的事实) that a man makes more money than his wife. Many families now take earning power into account when deciding which parent will stay home.
At that point, one of the male crew members commented, almost to himself but loud enough for my benefit, "It should be the better parent who stays home. " A lot of guys say things like that. Usually it's a code for, "My wife, (read: any woman) is the better parent. "
I was a stay-at-home father for eight years, so this declaration made me bristle (激动). It implied that our family's choice could only have been correct if I was a "better" parent than my wife.
I suppose an argument could have been made that when I began staying home my wife was the "better" parent: She had spent more time with Roy, could read him better and calm him more quickly. And given a choice, he'd have picked her over me. But as she was the more employable one. my wife went out to work and I looked after our son.
Because of the increased time I spent with him, I soon knew Roy well, understood what he needed and could look after him more or less as well as my wife could. Actually, the experience helped me unlock one of the world's great secrets : Women are good at looking after children because they do it. It's not because of any innate (先天的) female aptitude (天资) or a mother's instinct, it's because they put in the time and attention required to become good at the job.
Women obviously get a biological head start from giving birth and nursing, but over the long term experience is more important. When I got the experience myself, I was good, too. As good? I don't know. Who cares? Children are not made of glass. Other people are capable of looking after them besides Mum.

单选题 Which of the following does the first paragraph imply?
【正确答案】 C
【答案解析】[解析] 在第1段中暗示了以下哪个观点?文章第1段主要谈论的主题是:出现更多全职父亲的原因。从“许多家庭考虑的是挣钱能力”可以推测出:越来越多的家庭妻子的收入比丈夫多。因此,本题的答案应该是C。
单选题 The author decided to stay at home to look after their son eight years ago because______.
【正确答案】 D
【答案解析】[解析] 本题翻译:作者8年前决定留在家里照顾儿子是因为……文章第3段的描述可以排除其他三个选项。这个决定的做出与工作有着密切的关系,因此,答案为D。
单选题 Which of the following is NOT mentioned or implied in the passage?
【正确答案】 B
【答案解析】[解析] 文章没有涉及或暗示以下哪个观点?文章提到了:花时间和孩子在一起,给孩子讲故事和让孩子平静下来等好父母应该做的事情。只有选项B带孩子去学校没有涉及。所有,本题的答案是B。
单选题 Women are good at taking care of children because______.
【正确答案】 A
【答案解析】[解析] 本题翻译:妇女擅长于照顾孩子是因为……。文章第5段回答了这个问题。作者在第5段最后一句提到:是因为她们投入所需的时间和精力,从而变得擅长这个工作。所以,正确答案为A。
单选题 What does the author conclude?
【正确答案】 C
【答案解析】[解析] 本题翻译:作者的结论是什么?文章最后一段给出了问题的结论,即:孩子不是玻璃造的,除了母亲之外,其他的人也有能力照顾他们。因此,答案是C。其他选项在这个结论段落中均未涉及。