单选题 {{B}}D{{/B}}
New York: when the first jet struck World Trade Center at 8:48 a.m. on Tuesday, the people in 2 World Trade Center with a view of the instant damage across the divide had the clearest sense of what they, too, must do: get out fast.
Katherine Hachinski, who had been knocked off her chair by the blast of heat exploding from the neighboring tower, was one of those. Despite her 70 years of age, Ms Hachinski, an architect working on the 91st floor of 2 World Trade Center, the south tower, went for the stairs. Twelve floors above her, Judy Wein, an executive (经理), screamed and set off too.
But others up and down the 110 floors, many without clear views of the damage across the way and thus unclear about what was happening, were not so sure. And the 18 minutes before the next plane would hit were ticking off.
Amid the uncertainty about what was the best thing to do, formal announcements inside the sound tower instructed people to stay put, assuring them that the building was sound and the threat was limited to the other tower.
Some left, others stayed. Some began to climb down and, when met with more announcements and other cautions (警告) to stop or return. The decisions made in those instants proved to be of great importance, because many who chose to stay were doomed (注定死亡) when the second jet crashed into the south tower, killing many and stranding (使某物留在) many more in the floors above where the jet hit.
One of those caught in indecision was the executive at Fuji Bank UAS. Richard Jacobs of Fuji Bank left the 79th floor with the other office workers, but on the 48th floor they heard the announcement that the situation was under control. Several got in the lifts and went back up, two minutes or so before the plane crashed into their floor. "I just don't know what happened to them," Mr. Jacobs said.
单选题 From the passage, we know that the south tower was hit by the plane______.
【正确答案】 C
【答案解析】[解析] 推理题。根据第一段When the first jet struck World Trade Center at 8:48 a.m.on Tuesday…第三段And the 18 minutes before the next plane would hit were ticking off…和第四段when the second jet crashed into the south tower…可知第一架飞机撞击发生在上午8:48,第二架飞机撞击发生在18分钟之后,据此选C。
单选题 The underlined words "stay put" means______.
【正确答案】 D
【答案解析】[解析] 细节题。根据…assuring them that the building was sound and the threat was limited to the other tower.(向他们保证说这幢建筑物安然无恙并且威胁局限在另一塔)可知是要人们“留下来”,所以答案为D。
单选题 Which floor was hit by the second jet?
【正确答案】 A
【答案解析】[解析] 细节题。根据倒数第一、二段得知Richard Jacobs with the other office workers开始离开了79层,但在48层时听说形势已得到控制,有几个人便又返回到了79层,大约2分钟之后他们的楼层被撞,据此选A。
单选题 Fewer people would have died if______.
【正确答案】 D
【答案解析】[解析] 推理题。阅读全文可知这次撞击发生在星期二,人们都在上班;如果发生在周末,就不会有这么多人在上班,自然伤亡的人数也会减少,答案为D。(注意:通知只起了反作用,故A错误。)