单选题 {{B}}Passage Two{{/B}}
Social customs and ways of behaving change. Things which were considered impolite many years ago are now acceptable. Just a few years ago, it was considered impolite behaviour for a man to smoke on the street. No man who thought of himself as being a gentleman would make a fool of himself by smoking When a lady was in a room.
Customs are also different from country to country. Does a man Walk on the left or the right of a woman in your country? Or doesn't it matter? What about table manner? Should you use both hands when you are eating?
The Americans and the British not only speak the same language but also share a large number of social customs. For example, in both America and England people shake hands when they meet each other for the first time. Also, most Englishmen will open a door for a woman or offer their seat to a woman, and so will most Americans. Promptness is important both in England and in America. That is, if a dinner invitation is for 7 o'clock, the dinner guest either arrives close to that time or calls up to explain his delay.
The important thing to remember about social customs is not to do anything that might make other people feel uncomfortable — especially if they are your guests. There is an old story about a man who gave a dinner party. When the food was served, one of the guests started to eat his peas with a knife. The other guests were amused or shocked, but the host calmly picked up his knife and began eating in the same way. It would have been bad manners to make his guest feel foolish or uncomfortable.
单选题 "Bad manners" in the last sentence means ______ .
【正确答案】 C
【答案解析】根据文中所举例子可知bad mamers指的是“不礼貌的行为。”
单选题 Which of the following do you think is the best title for this passage?
【正确答案】 A
【答案解析】根据每段大意:第一段为“社会习俗与行为方式因时而异;”第二段为“社会习俗与行为方式因地而异”;第三段为“英美在习俗与行为方式上的异同点”;最后一段介绍“社会习俗与行为方式方面应注意的一个重要原则”。每段都围绕“社会习俗与行为方式”这一主题,故选A。
单选题 According to the text, the best host ______ .
【正确答案】 A
【答案解析】根据第四段指出的一个重要原则:“尽量避免他人,尤其是客人,感觉不舒服”,接着举例阐明这一原则。故选A。
单选题 The writer of this article may agree with which of the following?
【正确答案】 C
【答案解析】这种做法不会让客人感到尴尬。