Sadness isn"t manly—this Eric Weaver knew. When depression engulfed this New York police sergeant, it took a different guise: a near-constant state of anger. "One minute I"d be okay and the next minute I"d be screaming at my kids and punching the wall," he recalls. "My kids would ask, "What"s wrong with Daddy? Why"s he so mad all the time?"" For years, Weaver didn"t know what was wrong. Weaver"s confusion about what tortured him was not unusual. Roughly a third of the 18 million or more Americans who suffer depression each year are men. Yet all too often, experts say, men fail to recognize the symptoms and get the treatment they need. For years, experts suspected that gender makes a big difference in depression. Studies from New York to New Zealand have repeatedly found the same startling statistic: About twice as many women as men suffer from depression. That finding was considered one of the bedrock facts of modern mental health. Yet it has recently come under attack from critics who are concerned about underreporting of male depression. William Pollack, Director of the Center for Men at McLean Hospital, is leading the charge against the well-entrenched depression gender gap. He argues that men"s rate of depression may be nearly equal to women"s. Just look at suicide rates, he says: Male suicides outnumber females four to one. That ratio "is way too high to say that men"s depression numbers are so low," he notes. Pollack and others contend that male depression goes unrecognized because, unlike the female version, it often doesn"t fit the textbook signs—at least in the early stages. Clinical depression at later stages looks much the same in both sexes. But in the prelude to a breakdown, that deepening despair is often expressed in very different ways. Instead of being weepy, men are more apt to be irritable and angry—moods that aren"t included in the classic diagnostic tests. "Their sadness and helplessness are hidden behind a mask of anger," says Pollack. "Men tend to act out" to avoid dealing with uncomfortable feelings, adds Fredric Rabinowitz, a psychologist who works primarily with men. If they feel bad, they"re apt to get into fights on the job or at home, withdraw from family and friends, become obsessed with work or hobbies. Most significantly, men often turn to drinking or drugs. Men have two to four times the rate of substance abuse problems as women, and Pollack contends that if this was recognized as a sign of depression, the gender gap would substantially narrow.
单选题 Which of the following is true according to the first two paragraphs?
【正确答案】 C
【答案解析】解析:此题考查学生对文章第一、二段的理解。文章第一段谈到“抑郁症缠上这位纽约警官时,它换了另外一种表现形式:……”,段落结尾又说到“多年以来,Weaver并不知道哪里出了问题”。结合前后内容,我们可以判断出,正是由于抑郁症在这个警官身上改变了表现形式,所以他不知道是由于抑郁症的结果。第二段把这个扩展到美国的全部男性,并在段末谈到“男性经常意识不到症状并获得需要的治疗”。C选项内容与此吻合,故答案为C选项。
单选题 Studies from New York to New Zealand suggested that______.
【正确答案】 A
【答案解析】解析:此题考查考生根据文中内容作出推断的能力。根据题目内容我们可以在文中找到考查的内容在第三段第二句,文中谈到“从纽约到新西兰的反复研究发现了惊人相同的统计数据:患抑郁症的女性是男性的两倍。这个发现被认为是现代精神健康的最根本的事实”。既然女性患抑郁症是男性的两倍,说明女性比男性更容易患抑郁症,故答案为A选项。
单选题 According to the passage, Mr. Pollack believes that men facing depression______.
【正确答案】 D
【答案解析】解析:此题考查考生对文章中隐含信息的理解。文章谈到Mr.Pollack对抑郁症的性别差异进行了抨击,并认为男性与女性可能相同。并用男性与女性的自杀比例来说明这一论点。既然他认为男性和女性患抑郁症的几率相同,但数据显示女性远高于男性,由此说明,男性患抑郁症的很多症状被隐藏了,不能被很好地诊断出来。D选项反映这一观点,故答案为D选项。
单选题 By saying "Men tend to act out" (Line 1, Para. 6), the author implies that______.
【正确答案】 B
【答案解析】解析:此题考查考生对抽象短语的理解。对于此类试题,我们通常需要结合该短语所在的上下文进行理解。该短语所在的内容说“Men tend to act out”,是为了避免应付令人不愉快的情绪。接着又说道“如果感觉很糟糕,他们更容易在工作中或家里发生冲突,远离家人和朋友,对工作和爱好更痴迷。更重要的,男性经常会转而酗酒或吸毒”。从这两句我们可以判断出act out与后面谈到男性为逃避不愉快的情绪发生的行为相对应,前后联系起来,我们可以判断出答案为B选项。
单选题 Which of the following would be the best title for the text?
【正确答案】 A
【答案解析】解析:本题考查考生对文章中心的理解。文章第一、二段作为引子,首先谈到男性不该有抑郁症的传统观点,接着通过实例引出一个相反的事实:男性一样受到抑郁症的困扰,只是男性自己感觉不到。文章接下来的段落围绕男性也受到抑郁症困惑的现象进行了分析。从最初的男性没有抑郁症困扰到结论论证出男性其实和女性一样受到几乎同等的困扰。由此我们可以发现,作者想要论述的一个观点就是希望读者对男性受到抑郁症困扰这一现象重新认识。故本题答案为A选项。