单选题 The world has never been more closely and intricately connected. Our behavior (51) the environment we all share, and we are tied into a global economy and global communication system. (52) choosing to buy one garment rather than another we help determine whether someone on the other side of the world retains or (53) their job; emissions from one part of the world contribute to a hole in the ozone layer somewhere else; we can (54) with others anywhere via satellites, the Internet and the mobile phone. This interdependency, (55) "connexity", is the defining characteristic of the world today.
However, despite connexity, human beings have also (56) been, more separate. Belief in individual rights and freedoms is at the heart of the West's world view. People nowadays insist their freedom to (57) how to live, who to love, what to consume and what to believe. In economics, the sovereignty of the consumer and the shareholder is paramount. In politics, the sovereignty of nations remains a (58) concern.
In this inspiring and important book Mulgan argues that our freedom and our connectedness are set or collision course and argues that the (59) way out of our current impasse (僵局) is to go beyond our sense of ourselves as (60) unit, and recognize the webs of mutual responsibility in which we live.

单选题 A. harms B. influences C. beautifies D. dominates
【正确答案】 B
【答案解析】[解析] 根据此句的前后部分,我们可以判断,此处的意思是“我们的行为会影响我们所共有的环境”,因为前后文并未谈及破坏、美化或控制环境的问题。
单选题 A. At B. In C. By D. Of
【正确答案】 C
【答案解析】[解析] by“靠,用;通过”。此处表示方法、手段。此句的意思是:“通过我们选择买这件而非另外一件衣服,我们在帮助决定地球另一头的人是否继续拥有他们的工作。”
单选题 A. keeps B. gets C. loses D. gains
【正确答案】 C
【答案解析】[解析] 根据题意,此处应选retain的反义词lose。译文见上句。
单选题 A. link B. connect C. combine D. communicate
【正确答案】 D
【答案解析】[解析] 此处的意思是:“我们可以通过卫星、因特网及移动电话与任何地方的人进行联络。”link常与up,together连用;connect...with强调“连接”,combine. ..with强调“结合”。
单选题 A. and B. or C. else D. also
【正确答案】 B
【答案解析】[解析] interdependency和connexity在此处同义,故需用引导同义词或同义短语的or,表示“或者说”,其他词均无此含义。
单选题 A. ever B. once C. never D. still
【正确答案】 C
【答案解析】[解析] 文章第一段阐述世界从未像现在这样紧密地互相联系在一起,第二段阐述尽管世界从未像现在这样紧密地联系在一起,但人类也没有任何时候比现在更独立。通观全篇文章,此处需填一个表示否定的词。
单选题 A. select B. adopt C. choose D. adjust
【正确答案】 C
【答案解析】[解析] 此处的意思是:“现在人们坚持认为他们有权选择怎样生活。”select是“挑选;选拔”的意思。
单选题 A. crucial B. social C. curious D. serious
【正确答案】 A
【答案解析】[解析] 此句的意思是:“在政治上,国家的主权仍是至关重要的问题。”
单选题 A. just B. another C. only D. one
【正确答案】 C
【答案解析】[解析] 此句的意思是:摆脱我们目前困境的唯一出路是不要把我们自己当作孤立的个体,而要意识到我们处于一个相互承担责任的网络中。just作形容词时是“公正”的意思;用another也不合适,因为前面并没有提到别的出路;one也不和the搭配,所以此处只有选only合适。
单选题 A. isolated B. isolation C. isolating D. isolate
【正确答案】 A
【答案解析】[解析] 此处需填一个形容词,故可排除B和D。另根据句意,此处需填一个过去分词作定语,isolated units表示“孤立的个体”。