【正确答案】On Reciting Traditional Chinese Poems Reciting a considerable number of traditional Chinese poems, which is believed to enable kids to enhance their comprehensive quality, has won the increasing support of a great many parents and teachers in China. People's attitudes vary greatly concerning this issue. Those advocating this newly-arisen trend claim that learning these poems will better kids' understanding of traditional Chinese culture and cultivate their spirit of patriotism. Indeed, the uniqueness of the traditional culture plays a crucial role in the current society. Yet, people rejecting this trend also have their own reasons. Memorizing traditional poems, as they argue, not only will definitely impose an extra burden on kids and make them over-loaded, but also might hinder the children's creative thinking and restrict their intellectual growth. From my personal perspective, this phenomenon is of great benefit as long as proper means are adopted to make such poems appealing to kids. Only in this way can the long-cherished traditional poems be passed down from one generation to another.
【答案解析】这是一篇常见的六级议论文。题目中的话题——背诵古诗,是现如今教育领域一个经常讨论的话题,题中已经给出了提纲。文章谋篇布局如下: 第一段:描述背诵古诗这种现象。 第二段:分别阐述支持和反对的人的观点极其论据。 第三段:阐述自己的观点。