单选题
{{B}}Part A{{/B}}
Directions:
Read the following four texts. Answer the questions below each text by choosing A, B, C or D.

{{B}}Text 1{{/B}}
Cabinet meetings outside London are rare and reluctant things. Harold Wilson held one in Brighton in 1966, but only because the Labour Party was already there for its annual conference. In 1921 David Lloyd George summoned the Liberals to Inverness because he didn't want to cut short his holiday. Gordon Brown's decision to hold his first cabinet meeting after the summer break in Birmingham, on September 8th, was born of a nobler desire to show the almost nine tenths of Britons who live outside London that they are not ignored. He will have to do better: constitutionally, they are more sidelined now than ever.
Many legislatures use their second chamber to strengthen the representation of sparsely populated areas (every American state, from Wyoming to California, gets two votes in the Senate, for example). Britain's House of Lords, most of whose members are appointed supposedly on merit, has the opposite bias. A survey by the New Local Government Network (NLGN), a think-tank, finds that London and two of its neighbouring regions are home to more peers than the rest of Britain combined; even Birmingham, the country's second-largest city, has just one.
Oddly, this distortion is partly thanks to reforms that were supposed to make the Lords more representative. By throwing out most of the hereditary peers in 1999, Labour paved the way for a second chamber that was less posh, less white and less male than before. But in booting out the landed gentry, it also ditched many of those who came from the provinces. The Duke of Northumberland (270th in the Sunday Times's " Rich List") may not be a member of a downtrodden minority. But Alnwick Castle, his family pile, is in the North-east region, home to just 2% of the Lords' members now. Geographically speaking, the duke and his fellow toffs were champions of diversity.
The government now wants to reintroduce some geographical fairness, but minus dukes. Long-incubated plans to reform the Lords would see it converted during the next parliament into a body that is mainly or entirely elected. A white paper in July outlined various electoral systems, all based on regional or sub-regional constituencies.
Some would like to see the seat of government prised out of the capital altogether, though in the past this has normally required a civil war or a plague. Southerners whisper that no one would show up if Parliament were based in a backwater such as Manchester. But many don't now. The NLGN found that peers resident in Northern Ireland vote least often. But next from the bottom are the London-dwellers, who show up for less than a third of the votes on their doorstep. Even the eight who live abroad are more assiduous. The north may seem an awfully long way away, but apparently so is Westminster.
单选题 Why will Gordon Brown hold his first cabinet in Birmingham?
【正确答案】 B
【答案解析】重点在于第一段“…was born of a nobler desire to show the almost nine-tenths of Britons who live outside London that they are not ignored”(……则是出于更高层次的考虑,伦敦外几乎十分之九的英国人,政府并没有把他们忘掉)这一句。选项A说的是威尔逊首相的事迹,且会议地点并不相同,选项C是乔治首相的事迹,选项D看似合适,但是B项更为合适,因为其是布朗如此做的直接原因。
单选题 In most countries, what is the purpose of establishing the second chamber of the legislature?
【正确答案】 D
【答案解析】本题只需看准第二段第一句“Many legislatures use their second chamber to strengthen the representation of sparsely populated areas”“许多立法机构用其上议院来加强人口稀少地区的代表性”即可作答。A项说国家与两股政治力量的妥协,但这在文中并未提及。B项说上议院主要是城市公民,而下议院主要是乡村公民,根据常识判断即可知其错误。C项说的是对公务员的特殊照顾,这在文中也未提及。
单选题 According to the text, which of the following is the reason of UK having such a population-basis distorted second chamber?
【正确答案】 C
【答案解析】本题需要注意第三段“Oddly,this distortion is partly thanks to reforms that were supposed to make the Lords more representative”“一项意欲使上议院议员更具代表性的改革却是催生此类扭曲的原因之一”即可作答。选项A错误,因为上议院的席位都是appointed supposedly on merit,根据功勋授予。B项无此表述。D项虽可以推断正确,但是与本题无关。
单选题 What is government's measure in tackling such distortion?
【正确答案】 A
【答案解析】本题关键在于“Long-incubated plans to reform the Lords would see it converted during the next parliament into a body that is mainly or entirely elected”这一句,是要把下一任议会转变为主要或全部由选举产生的机构,因为前述上议院席位是根据功勋制定的。故可以选出A项,而B、C、D文中均未有相关提及。
单选题 What can we infer from the last paragraph?
【正确答案】 B
【答案解析】A项虽然可以由“Southerners whisper that no one would show up if Parliament were based in a backwater such as Manchester”这一句得到印证,但是注意后面的一句“But many don't now”,所以A项错误。B项可以从投票率的对比中判断为正确。C项文中虽然提及了北爱尔兰,但是并未说明它就是最高的,故也不选。D项文中也没有说明,故不选。