单选题
what did the speaker probably talk about previously?
a. Children's welfare schemes.
b. Problems related to children.
c. Cases of child abuse.
d. Definitions of child abuse.
【正确答案】
B
【答案解析】[听力原文]26-30
Another problem with children involved is child abuse. Child abuse covers a wide range of parental actions that result in harm being inflicted on children of all ages. The kind of abuse, however, varies with age. Infants and pre-school children are most likely to suffer deliberately inflicted fractures, bums, and braises. This is known as the battered-child syndrome, first identified during the 1960s. Historically, reported cases of sexual abuse, ranging from molestation to incest, primarily involve male perpetrators and school-aged or adolescent female victims. More recently, however, a growing number of pre-school Victims and male victims have been identified.
Some states have broadened their statutory definitions of abuse to specifically include emotional or mental injury. Constant parental rejection, for example, can permanently cripple a child's personality.
Perhaps the most prevalent type of abuse is neglect—that is, physical or emotional harm resulting from their failure to provide children with adequate food, clothing, shelter, medical care, education, and moral training. A common consequence of neglect among young children is underfeeding; an undernourished infant often falls to thrive and may even die. In the age range between eight and 17 years, neglect, as opposed to physical or sexual abuse, was involved in about 70 percent of all validated reports of child mistreatment in the U.S. in a recent year.
[分析] 根据上下文推断。
题干:本段之前作者讨论了什么问题?根据原文第一句“A problem with which many children must deal is child abuse.”,译文为:许多孩子必须应对的一个问题是虐待儿童问题。据此可以推断作者在本段文字之前也在讨论“孩子面临的问题”,前后应是并列关系。所以选b。a选项是“孩子们的福利计划”,c选项是“虐待儿童的案例”,d选项是“虐待儿童的定义”,这三个选项和该段的逻辑关系并不是并列关系。
单选题
What will the speaker probably talk about next?
a. Cases of physical or sexual abuse.
b. Types of abusive parents.
c. Consequences of child abuse.
d. Laws against child abuse.
【正确答案】
C
【答案解析】[分析] 根据上下文推断。
题干:本段之后作者将要讨论什么问题?文章的三个段落介绍了虐待儿童的不同表现形式:生理上的虐待physical abuse,情感上的伤害emotional or mental injury,以及抚养中的疏忽neglect,并论述了其中一些虐待形式带来的后果。段落之间是顺承关系,根据推理,作者之后很可能继续讨论虐待儿童所导致的后果,所以选c。
单选题
Which group of children is most likely to suffer battered-child syndrome?
a. School-age females.
b. Adolescents.
c. Pre-school males.
d. Infants and pre-school kids.
【正确答案】
D
【答案解析】[分析] 细节信息。
题干:下面哪一群体的孩子最容易遭受受疟儿童综合病症?根据原文“Infants and pre-school children are most likely to suffer deliberately inflicted fractures, bums,and bruises.This is known as the battered-child syndrome…”,译文为:婴儿和学龄前儿童最容易遭受故意的人为造成的骨折、烧伤和擦伤。这种被称做受疟儿童综合病征……。所以选d。
单选题
What is the most prevalent type of child abuse in the U.S.A.?
a. Physical abuse.
b. Underfeeding.
c. Sexual abuse,
d. Neglect.
【正确答案】
D
【答案解析】[分析] 细节信息。
题干:在美国最为常见的虐待儿童的形式是什么?根据原文“Perhaps the most prevalent type of abuse is neglect…”,译文为:大概最普遍的虐待形式是忽视……。所以选d。
单选题
What is the common symptom of neglect among young children?
a. Underfeeding.
b. Parental rejection.
c. No education
d. Mental harm.
【正确答案】
A
【答案解析】[分析] 细节信息。
题干:忽视在孩子中引起的最常见的症状是什么?根据原文“A common consequence of neglect among young children is underfeeding…”,译文为:忽视在孩子中所引起的最常见的后果是吃不饱,所以选a。