填空题 Part 3
Questions 19-25
·Read the following article from the newspaper and answer questions 19-25.
·For questions 19-25, choose the correct answer A, B, CorD.
·Mark your answer on the Answer Sheet.
The Power of One

Can we overcome apathy? Yes, but only if we have hope. One reason for hope lies in the extraordinary nature of human intellectual accomplishment. A hundred years ago, the idea of a 747, of a man on moon, of the Internet remained in the realm of science fiction. Yet we have seen those things and much, much more. So, now that we have finally faced up to the terrible damage we have inflicted on our environment, our ingenuity is working overtime to find technological solutions. But technology alone is not enough. We must engage with our hearts also. And it's happening around the world.
Even companies once known only for profits and pollution are having a change of heart. Conoco, the energy company, worked with the Jane Goodall Institute (J.G.I.) in Congo to build a sanctuary for orphaned chimpanzees. Many other companies are working on clean forms of energy, organic farming methods, less wasteful irrigation and so on.
Another reason for hope is the resilience of nature—if it is given a helping hand. Fifteen years ago, the forests outside Gombe National Park in Tanzania had been virtually eliminated. More people lived there than the land could support. J.G.I. initiated the Lake Tanganyika Catchment Reforestation and Education Project (TACARE), a program active in 33 villages around the park. Today people improve their lives through environmentally sustainable projects, such as tree nurseries and wood lots. We provide health care, family-planning and education programs, especially for women. As their education increases, their family size tends to drop.
While pollution still plagues much of the world, progress is being made. This May in Sudbury, Ont., I saw new forests that were recolonizing hills destroyed by 100 years of nickel mining. The community raised the money and worked for months spreading lime and planting vegetation on the blackened rock. I released the first brook trout into a once poisoned creek there.
Animal species on the brink of extinction can be given a second chance through protection and captive breeding—-even if preserving a habitat conflicts with economic interests. A company in China planned to build a rapid-transit line right through the only major remaining breeding ground of the rare pheasant-tailed jacana. There was an outcry, but it was the only economically viable route. Environmentalists worked with the company to come up with a solution—moving the breeding ground. Water was diverted back into nearby wetlands that had been drained by farmers, and suitable vegetation was replanted. In 2000 five birds hatched in their new home, and when I visited there the next year, even more birds had moved to the site.
I derive the most hope from the energy and hard work of young people. Roots & Shoots, J.G.I.'s program for youth from preschool through university, is now active in 70 countries. The name is symbolic: roots and shoots together can break tip brick walls, just as citizens of Earth together can overcome our problems. The more than 4,000 groups of young people are cleaning creeks, restoring prairies and wetlands, planting trees, clearing trash, recycling and making their voices heard.
We have huge power, we have affluent societies, we are causing the most environmental damage. For we are the consumers, we do not have to buy products from companies with bad environmental policies. To help us, the Internet is linking small grassroots movements so that people who once felt they were on their own can contact others with the same concerns.

单选题 "747", "man on moon", and "the lnternet" (Par
【正确答案】 A
【答案解析】[解析] 本题是推理题。文章第一段提到,“一百年前,‘747’,‘人类登月’,‘互联网’等想法都是科学幻想,现今,这些幻想已经逐渐变为现实。”是对这一句的举例说明。因此,由前文可以看出,给出“747”,“人类登月”,“互联网”的例子是为了表明,“迄今为止,人类已取得巨大的科技进步。”故选A。
单选题 According to the passage, people can repair the damage by all the following means EXCEPT ______.
【正确答案】 D
【答案解析】[解析] 本题是细节题。由文章第一段、第二段及第三段内容可知,人类修复破坏的方法有,“发展科技、种植树木、铺设草坪以及家庭计划等。”只有D,“将人类迁出受破坏地区”没有提到。
单选题 What does the Conoco example tell us?
【正确答案】 B
【答案解析】[解析] 本题是推理题。文章第二段提到,“Conoco公司为孤儿建立了避难所,还有其他一些公司也致力于清洁能源、有机农业、节水灌溉等。”因此,举Conoco的例子是为了说明,越来越多的公司正在采取行动保护环境。
单选题 People living around Gombe National Park improve their lives by ______.
【正确答案】 A
【答案解析】[解析] 本题是细节题。文章第二三段提到,“教育工程,使得居住于Gombe国家公同地区的人提高了他们的生活质量,尤其是接受教育的妇女,她们的家庭规模也随之降低。”因此,“Gombe国家公园地区的人,通过接受更好的教育提高了他们的生活质量。”
单选题 According to the passage, which of the following statements is true?
【正确答案】 C
【答案解析】[解析] 本题是细节题。文章第二段提到“越来越多的公司正在采取行动保护环境”,因此,A不正确;由第五段可知,“最终的解决方法是移动繁殖地”,B不正确;选项D,“即使会威胁到动物的繁殖地,但具有巨大收益的工程也将会被采纳”,也不正确。因此,唯一正确选项为C,“如果人们不去买那些由不良环境政策公司制造的产品,这些公司将会被追加入环境保护项目。”
单选题 The name of the program, Roots and Shoots, is symbolic in that ______.
【正确答案】 C
【答案解析】[解析] 本题是细节题。根据文章倒数第二段,“树根和树枝”能突破围墙,就像地球上的人类只要齐心合力就能克服困难一样。因此,正确的答案为C。
单选题 What does the writer suggest by giving the title "The Power of One"?
【正确答案】 B
【答案解析】[解析] 本题是推理题。根据文章倒数第二段,“The Power of One” 意味着,“如果人类齐心合力保护环境,人类可以有更大的力量。”因此,正确的答案为B。