单选题
A little girl was given so many picture books on her seventh birthday that her father thought his daughter should give one or two of her new books to a little neighbor boy named Robert. Now, taking books, or anything else, from a little girl is like taking candy from a baby, but the father of the little girl had his way and Robert got two of her books. "After all, that leaves you with nine," said the father, who thought he was a philosopher and a child psychologist (心理学家), and couldn't shut his big stupid mouth on the subject. A few weeks later, the father went to his library to look up "father" in the Oxford English Dictionary, to feast his eyes on (一饱眼福) the praise of fatherhood through the centuries, but he couldn't find volume F-G and then he discovered that three others were missing, too--A-B. L-M, V-Z. He began to search his household, and learned what had happened to the four missing volumes. "A man came to the door this morning," said his little daughter, "and he didn't know how to get from here to Torrington, or from Torrington to Winsted, and he was a nice man, much nicer than Robert, and so I gave him four of your books. After all, there are thirteen volumes in the Oxford English Dictionary, and that leaves you with nine. /
单选题
How does the writer feel about taking picture books from a little girl? A. This sort of thing is quite common. B. It makes no difference to a child. C. It's nothing to be surprised at. D. It may hurt the girl's feelings.
【正确答案】
D
【答案解析】[解析] 逻辑推理题。第二段第一句提到:Now,taking books,or anything else,from a little girl is like taking candy from a baby.现在,从小女孩儿那儿拿走连环画或其他东西,就好比从小孩儿里拿走糖果。可见,这样做会伤害小女孩儿的感情。
单选题
In the second paragraph "the father of the little girl had his way" means ______. A. the father went out to work B. the father made his own decision C. the father left his daughter alone D. the father did what he wanted
【正确答案】
D
【答案解析】[解析] 语义题。第一段提到:…her father thought his daughter should give one or two of her new books to a little neighbor boy named Robert.本句说But the father of the little girl had his way and Robert got two of her books.这位父亲认为自己的女儿应当送一两本书给邻居家的男孩儿,而结果是这个男孩儿真的得到了两本。可见,这位父亲做了他想做的事情。
单选题
Which of the following sentences may best reflect the girl's attitude toward her father? A. A man came to the door this morning. B. He was a nice man, much nicer than Robert. C. After all, that leaves you with nine. D. I have him four of your books.
【正确答案】
C
【答案解析】[解析] 细节题。第二段提到,父亲把女儿的书送给Robert后说:“After all,that leaves you with nine.(毕竟,你还剩下9本书。)”现在他女儿以其人之道,还治其人之身。
单选题
What does the writer think of the father? A. He was very strict with his daughter. B. He was too proud to listen to his daughter. C. As a child psychologist, he didn't understand his daughter's psychology very well. D. As a father, he showed little care for his daughter.
【正确答案】
C
【答案解析】[解析] 态度题。作者对这位父亲的态度在第二段的最后一句话:…the father,who thought he was a philosopher and a child psychologist,couldn’t shut his big stupid mouth on the subject.据此可知,这位父亲虽然是哲学家和儿童心理学家,却并不真正地了解自己女儿的心理。
单选题
This short story tells us that ______. A. failure is the mother of success B. what you do not wish done to yourself, do not do to others C. we should put others first and ourselves last D. everything is hard in the beginning