单选题
Something Men Do Not Like to Do

Eric Brown hates shopping. "It"s just not enjoyable to me," said the 28-year-old Chicago man who was carrying several shopping bags along the city"s main street, Michigan Avenue. "When I"m out 1 , I basically know what I want to get. I rush in. I buy it. I 2 . "
Common wisdom says that guys hate to shop. You can ask generations of men. But people who study shopping say that a number of social, cultural and economic factors are now 3 this "men-hate-to-shop" notion.
" 4 social class and age, men say they hate to shop," says Sharon Zukin, a City University of New York sociology professor. Yet when you ask them deeper questions, it turns out that they 5 to shop. Men generally like to shop for 6 , music and hardware (硬件). But if you ask them about the shopping they do for books or music, they"ll say, "Well, that"s not shopping. That"s 7 ."
In other words, what men and women call "buying things" and how they approach that task are 8 . Women will 9 through several 1,000-square-metre stores in search of the perfect party dress. Men will wander through 100 Internet sites in search of the 10 digital camcorder (摄像录像机). Women see shopping as a social event. Men see it as a mission or a 11 to be won.
"Men are frequently shopping to win," says Mary Ann McGrath, a marketing professor at Loyola University of Chicago. "They want to get the best deal. They want to get the best one, the last one and if they do that it 12 them happy."
When women shop, "they"re doing it in a way where they want 13 to be very happy," says McGrath. "They"re kind of shopping for love."
In fact, it is in clothing where we see a male-female 14 most clearly. Why, complain some men, are all male clothes navy, black or brown? But would they wear light green and pink (粉红色的)? These days, many guys wear a sort of "uniform", says Paco Underhill, author of "Why We Buy". "It"s been hard for them to understand what it means to be fashion-conscious (时尚意识) in a business way. It becomes much, much easier 15 you narrow your range of choices."
【正确答案】 C
【答案解析】[解析] 第一段第一个句子是主题句,说的是:Eric Brown讨厌买东西。故shopping是合适的选择。
【正确答案】 A
【答案解析】[解析] 语境是这样的:当我出去买东西时,我基本上已经知道要买什么。我冲了进去,买了后……显然,填入get out:出去是连贯的。move round:转身;look round:环顾;move about:闲荡。不难看出,这些都不是合适的选择。
【正确答案】 B
【答案解析】[解析] 第二段的第一个句子说的是:通常人们认为,男人讨厌买东西。第三句的起始词是But,它告诉我们意思将发生转折,故challenging是合适的选择。challenging:挑战。defending:保卫;proving:证明;supporting:支持。
【正确答案】 A
【答案解析】[解析] 第三段的第一个句子引自纽约城市大学社会学教授Sharon Zukin的话,大意是:……社会阶层、种族特点、年龄,男人都说他们讨厌买东西。可以看出,合适的选择是。Regardless of:不管。Because of,Owing to,Thanks to:因为,由于,插入后意思上是不连贯的。
【正确答案】 B
【答案解析】[解析] 紧接着第三段第一个句子的后一个句子由Yet起始,这个词提示我们由它引导的句子在意思上跟上一个句子构成对比。由于上一个句子说的是:男人们讨厌买东西,那么这个句子应当说的是男人们实际上是喜欢买东西的。故like是合适的选择。
【正确答案】 D
【答案解析】[解析] 从下文的music:(音乐)和hardware(硬件)可判断,coats(外套)、caps(帽子)和socks(袜子)都不是合适的选择,因为它们都不能与music和hardware构成一个比较自然的类别,所以唯有books是合适的选择。另外,紧随其后的一句话中也出现了books这个词,这是提示。
【正确答案】 D
【答案解析】[解析] 该题问的是:男人们不把买书和音乐制品看做是购物,那么他们把它们看做是什么呢?从下面的三段提供的信息来看,research(研究)比job(活)、movement(走动)和exercise(锻炼)更合适一点。
【正确答案】 D
【答案解析】[解析] 该题问的是:男人们和女人们所称的“买东西”和行事方式会怎么样?所在的句子实际上是对前一段文章的总结。所以合适的选择是different。similar:相似的;close:相近的;alike:相同的,都不构成答案。
【正确答案】 A
【答案解析】[解析] 买东西是需要来回看的,这是常识。另外,紧随其后的句子中也用了wander(漫游)这个词。
【正确答案】 D
【答案解析】[解析] 上文中出现了perfect:完美无缺的。注意:文章始终在把男人与女人做比较,故此处也应用perfect。
【正确答案】 C
【答案解析】[解析] 注意紧随其后的动词不定式to be won:赢得,能跟won在语意上搭配的只能是game:游戏。
【正确答案】 C
【答案解析】[解析] 这个句子的意思为:这会使得他们快乐。makes是正确的。如果用brings,须改原文:it brings them happiness或it brings happiness to them。如用causes,也须改原文:it causes them to become happy。it keeps them happy是合乎语法的,但它的意思是:他们原来就快乐。但是,是否如此,文章没有说。
【正确答案】 A
【答案解析】[解析] nobody,anybody和no one一般用于否定的语境。但该句子提供的不是一种否定的语境,故正确的选择是everybody。
【正确答案】 C
【答案解析】[解析] 至此文章都是在说男女之间的差别,故division是理想的选择。整个句子说的是:事实上,在服装方面最能清楚地把男女区分开来。explanation:解释;intention:意图;description:描写。
【正确答案】 D
【答案解析】[解析] 对许多男人来说,选择的范围越窄,买衣服越方便。“选择的范围越窄”是“买衣服越方便”的条件,故D是合适的选择。