复合题

Directions: In the following text, some sentences have been removed. For Questions 【B1】 to 【B5】, choose the most suitable one from the list A—G to fit into each of the numbered blanks. There are two extra choices, which do not fit in any of the blanks. Mark your answers on ANSWER SHEET 2.

The private car is assumed to have widened our horizons and increased our mobility. When we consider our children’s mobility, they can be driven to more places (and more distant places) than they could visit without access to motor vehicle. However, allowing our cities to be dominated by cars has progressively eroded children’s independence mobility.

【B1】____________________In recent surveys, when parents in some cities were asked about their own childhood experiences, the majority remembered having more, or far more, opportunities for going out on their own, compared with their own children today. They had more freedom to explore their own environment.

Children’s independent access to their local streets may be important for their own personal, mental and physical development. Allowing them to get to know their own neighborhood and community gives them a “sense of place”. This depends on “active exploration”, which is not provided for when children are passengers in cars. (Such children may see more, but they learn less.)【B2】____________________

There are very significant time and money costs for parents associated with transporting their children to school, sport and to other locations. Research in the United Kingdom estimated that this cost, in 1990, was between 10 billion and 20 billion pounds.

The reduction in children’s freedom may also contribute to a weakening of the sense of local community. As fewer children and adults use the streets as pedestrians, these streets become less sociable places. 【B3】 ____________________This in itself may exacerbate fears associated with assault and molestation, because there are fewer adults available who know their neighbors’ children, and who can look out for their safety.

The extra traffic involved in transporting children results in increased traffic congestion, pollution and accident risk. 【B4】 ____________________

Anyone who has experienced either the reduced volume of traffic jams near schools at the end of a school day, will not need convincing about these points. Thus, there are also important environmental implications of children’s loss of freedom.

【B5】 ____________________The idea that “streets are for cars and back yards and playground are for children” is a strongly held belief, and parents have little choice as individuals but to keep their children off the streets if they want to protect their safety.

A. In these areas, residents are accepting the view that the function of streets is not solely to provide mobility for cars.

B. Not only is it important that children be able to get to local play areas by themselves, but walking and cycling journeys to school and to other destinations provide genuine play activities in themselves.

C. As our roads become more dangerous, more parents drive their children to more places, thus contributing to increased levels of danger for the remaining pedestrians.

D. Children have lost much of their freedom to explore their own neighborhood or city without adult supervision.

E. As individuals, parents strive to provide the best upbringing they can for their children. However, in doing so, (e.g. by driving their children to sport, school or recreation) parents may be contributing to a more dangerous environment for children generally.

F. There is less opportunity for children and adults to have the spontaneous exchanges that help to engender a feeling of community.

G. Modifying cities in order to enhance children’s freedom will not only benefit children. Such cities will become more environmentally sustainable, as well as more sociable and more livable for all city residents. 

单选题 【B1】
【正确答案】 C
【答案解析】通过后面两句可知,本段主要讲述与父母相比,现在的孩子外出的自由更少了。D项表示“如今的孩子们拥有更少的自由来允许他们在没有成人的监管下独立探索他们社区或城市”,与本段内容相符,故D项正确。
单选题 【B2】
【正确答案】 B
【答案解析】本段主要讲述孩子独立探索街区对孩子成长的益处,B项表示“孩子们独立去当地休闲场所很重要,而且步行或骑车去学校和其他地方也能为他们自己提供真正的游戏活动”,与本段内容相符,故本题选B项。
单选题 【B3】
【正确答案】 F
【答案解析】本段一开始就提到,孩子自由的减少致使他们的社区意识减弱。接着文章提到,越来越少的成人和孩子步行,街道不再像以往那样可以成为社交的场所。F项“孩子和成人能够自然交流形成社区意识的机会也越来越少。”与本段主题一致,并且与上下文语意连贯,因此选F项。
单选题 【B4】
【正确答案】 C
【答案解析】第一句是本段的中心句,指出开车带孩子出行带来的额外车流量,会增加交通拥堵,并造成环境污染和事故风险,C项主要解释交通问题加剧的状况,符合逻辑。故选C项。
单选题 【B5】
【正确答案】 E
【答案解析】本段最后提到,为保障孩子的安全,父母别无选择,只能让他们远离街道,可知选项E符合逻辑,表示“个人来讲,父母会尽可能为孩子提供最好的成长环境,然而,这样一来(例如,开车带孩子去运动、上学或娱乐)父母可能会使孩子身处的环境更加危险”。