单选题
单选题 Why doesn't the woman take the last plane in the evening?
【正确答案】 A
【答案解析】[听力原文]16-18 W: Could you tell me the time of the last plane to New York this evening? M: There's one at 9: 20, but it's fully booked, I think. W: Then the time of the first plane tomorrow morning? M: The first plane leaves at 7:30. W: Can you tell me when it arrives, so that I can ask my secretary to come and meet me? M: It arrives at 10: 30, but maybe a little late because of the bad weather. W: Well, I wonder if you'd let me know if there's any change on that flight, I'd appreciate it. M: Yes, of course. What's your room number? W: 609. Thank you. [考点] 推断题 [解析] 文中提到机票已订完,fully booked意为“预订已满”。故本题答案为A。
单选题 Which plane does the woman decide to take? [A] She decides to take the 9:20 plane. [B] She decides to take the 10:30 plane. [C] She decides to take the 7:30 plane.
【正确答案】 C
【答案解析】[考点] 细节题 [解析] 对话中女士询问的航班为第二天上午7:30的。故本题答案为C。
单选题 What does the woman want to know about the plane? [A] She wants to know the arriving time. [B] She wants to know the number. [C] She wants to do some reading.
【正确答案】 A
【答案解析】[考点] 细节题 [解析] arriving time即女士所问的到达时间。故本题答案为A。 [解析] 会议的主要目的是制定毕业典礼计划。