单选题 In a year marked by uncertainty and upheaval, officials at New Orleans universities that draw applicants nationwide are not following the usual rules of thumb when it comes to colleges admissions. The only sure bet, the say, is that this fall"s entering classes--the first since Katrina-- will be smaller than usual.
In typical years, most college admissions officials can predict fairly accurately by this point in the admissions cycle how many high school seniors will commit to enrolling in their institutions. Many of the most selective schools require students--who increasingly are applying to multiple institutions- to make their choices by May 1. Loyola University, whose trustees will vote May 19 on whether to drop several degree programs and eliminate 17 faculty positions, received fewer applications--about 2,900 to date, compared with 3,500 in recent years. The school hopes to enroll 700 freshman, down from 850 in the past few years. Historically black Dillard University, which is operating out of a hotel and was forced to cancel its annual March open house, also saw drops, as did Xavier University, a historically black Catholic institution that fell behind its recruitment schedule. Dillard won"t release numbers, but spokeswoman Maureen Larkins says applications were down and enrollments are expected to be lower than in the past, Xavier admissions dean Winston Brown says its applicant pool fell by about half of last year"s record 1,014; he hopes to enroll 500 freshman.
In contrast, Tulane University, which is the most selective of the four and developed an aggressive recruitment schedule after the hurricane, enjoyed an 11% increase in applications this year, to a record 20,715. Even so, officials predict that fewer admitted students will enroll and are projecting a smaller-than-usual freshman class- 1,400, compared with a more typical 1,600. Tulane officials announced in December that they would eliminate some departments and faculty positions.
Like Tulane, other schools are taking extra steps this year to woo admitted students, often by enlisting help from alumni around the country and reaching out to students with more e-mail, phone calls or web-based interactions such as blogs. In addition, Loyola is relaxing deadlines, sweetening the pot with larger scholarships and freezing tuition at last year"s level. Dillard, too, is freezing tuition. It"s also hosting town meetings in target cities and regions nationwide, and moved its academic calendar back from August to mid-September "to avert the majority of the hurricane season." Larkins says, Xavier extended its application deadline and stepped up its one-on-one contact with accepted students. And Tulane, among other things, has doubled the number of on-campus programs for accepted students and hosted a community service weekend program.
While the schools expect applicants to be apprehensive, the admissions officials also see encouraging sins of purposefulness among applicants. "A lot of students who are choosing to come to this city are saying, "I want to be a part of the action," " says Stieffi, noting that Loyola"s transfer applications were up 30%. And while applications to Xavier are down, Brown is betting that students who do apply are serious, "The ones who are applying, we feel, are more likely to come," he says.
单选题 It can be inferred from the passage that______
【正确答案】 C
【答案解析】[解析] 推断题。从这篇文章可以推测出……A表示许多学生都要求比往常更小的班级。 文中没有提及。B绝大多数学校的招生官员不能预测出在五月~日以前有多少学生注册他们 学校。文章第二段提到学校要求学生在五月一日前作出决定,所以招生官员可以推测出学生 人数。B选项错误。c表示许多学生都在不断选择更多的学校并且在五月一日前作出决定。 文章第二段中提到。D表示在特殊的年份里,绝大部分学校都要求学生申请他们的学院。文 章中是说学校想办法吸引学生申请,并没有要求学生。该选项不正确。所以选择c。
单选题 The following statements are all false other than______
【正确答案】 D
【答案解析】[解析] 理解题。以下选项除了哪个都是错误的。A选项表示杜兰大学今年的申请人数 也有所下降。文章第三段提到杜兰大学人数增加。故该说法不正确。B表示泽维尔大学作为 历史性的天主教会学校,补招计划也落后于迪劳德大学。文章中只提到泽维尔大学补招计划 落后,但是并没有指出是落后于哪所大学,所以该说法不正确。C表示泽维尔大学招生主任 希望今年新生注册总人数可以达到1500人。第二段中提到该校希望今年注册新生人数可以 达到500人。该说法错误。D表示由于申请学生的人数减少,洛约拉大学将投票决定是否撤 销17个院系中的一些职位。该说法在第二段提及,故正确。故选择D。
单选题 In order to attract applicants, Loyola University and Dillard University are______
【正确答案】 C
【答案解析】[解析] 理解题。为了吸引更多的申请者,洛约拉大学和迪劳德大学采取了一些方法。 文章第四段主要讲学校为了吸引更多学生所采取的方法和政策。A表示分别减少学费。两所 学校都免除了学费,故该选项不正确。B表示举办一些见面会。只有迪劳德学校举办见面会。 该选项错误。C表示分别增加了奖学金数量。该选项正确。D表示延长申请时间的最后期限。 只有洛约拉大学延长了申请时间的最后期限。该选项错误。故选择C。
单选题 The passage mainly concentrates on the subject of______
【正确答案】 D
【答案解析】[解析] 推断题。这篇文章主要关注什么主题。文章主要训:飓风对大学招生的影响。A 表示大学申请率的下降。B选项表示大学招生官员的为难之处。C表示通常大学录取的规章 制度。D表示飓风的影响。故选择D。