单选题 {{B}}E{{/B}}
{{B}}Go ahead. Read this leaflet. You don't have to watch the road the way you do when you drive the car.
CONGRATULATIONS !{{/B}}
By riding public transportation, you are he]ping to solve some of the major pollution problems in Boston.
{{B}}1. AIR POLLUTION.{{/B}} Motor vehicles are to blame for over 80% of the air pollution in the city. Eighty-nine percent of" the vehicles in Boston are personal cars and 50 percent of them are often operated with only one person in the car. If people would use public transportation instead of their cars, air pollution levels could be greatly lowered.
{{B}}2. SPACE POLLUTION.{{/B}} Thirty percent of the land in downtown Boston is devoted to cars. Where there are garages, there could be gardens. Where there are highways, there should be homes and places to work and play in.
{{B}}3. NOISE POLLUTION.{{/B}} Studies show that people today show a greater hearing loss with age than ever before. Much of this is due to general traffic noises.
The cost of a personal car is high In its owner. The average person pays about $ 2,000 per car per year in fuel, taxes... and what's more, we pay in death from car accidents, in poor health from air pollution, in loss of bearing from noise pollution, and in the damage of our city by the ever increasing number of highways.
{{B}}HOW CAN YOU HELP?{{/B}}
1. Do not drive in the city.
2. Use public transportation.
3. Support laws for improving public transportation.
For further information, call 876-7085. Please pass this on to a friend.
单选题 The main purpose of this leaflet is to ______
【正确答案】 B
【答案解析】[精解] 主旨题。题干意为“这张传单的主要目的是什么?”通读这篇文章后,我们知道这是一则公益广告。作者的目的是想通过这则广告告诫人们开车给我们带来的污染问题,并鼓励人们乘公交上班。所以本题的正确答案为B。
单选题 How much percent of the land in downtown Boston is taken up by streets, garages and highways?
【正确答案】 A
【答案解析】[精解] 细节题。题干意为“波士顿城区有百分之几的土地被街道、车库以及高速路占据了?”从SPACE POLLUTION一栏第一句话Thirty percent of the land in downtown Boston is devoted to cars. 可知,波士顿城区有30%的土地被车辆及相关的没施占据了。所以本题的正确答案为A。
单选题 We may infer from the leaflet that ______.
【正确答案】 B
【答案解析】[精解] 细节题。题干意为“从这张传单,我们可能推断出什么?”文章中说“人们上年纪后听力%降比以前更厉害了”而没有说人们聋了,所以A不正确。文中提到的2,000美元是人们花在汽车消费上面的钱,而不是汽车污染上面的钱,所以C不正确。D说很多波士顿人只能买得起便宜的车,文章中根本就没有提到,所以本题的答案选B。
单选题 According to the leaflet, better public transportation is very effective in reducing pollution because ______.
【正确答案】 B
【答案解析】[精解] 细节题。题干意为“根据这张传单,较好的公共交通为什么能够有效地降低污染?”从文章基本内容可知,作者鼓励人们乘坐公交车,街道上车辆越少,排放的尾气就越少,这样城市的污染就降低了。所以本题的正确答案为B。