阅读理解   This spring I was on a panel at the Woodstock Writers Festival. An audience asked a question: Why had the revolution dreamed up in the late 1960s mostly been won on the social and cultural fronts—women's rights, gay rights, black president, ecology, sex, drugs, rock and roll—but lost in the economic realm, with old-school free-market ideas gaining traction all the time?
    There was a long pause. People shrugged and sighed. I had an epiphany, which I offered, disappointing everybody in the room.
    What has happened politically, economically, culturally and socially since the sea change of the late 1960s isn't contradictory or disharmonious. It's all of a piece. For hippies and bohemians as for businesspeople and investors, extreme individualism has been triumphant. Selfishness won.
    From the beginning, the American idea embodied a tension between radical individualism and the demands of the commonweal. The document we're celebrating today says in its second line that axiomatic human rights include 'Life, Liberty and the pursuit of Happiness'—individualism in a nutshell. But the Declaration's author was not a greed-is-good guy: 'Self-love,' Jefferson wrote to a friend 38 years after the Declaration, 'is no part of morality. Indeed it is exactly its counterpart.'
    Periodically Americans have gone overboard indulging our propensities to self-gratification—during the 1840s, during the Gilded Age, and again in the Roaring Twenties. Yet each time, thanks to economic crises and reassertions of moral disapproval, a rough equilibrium between individualism and the civic good was restored.
    During the two decades after World War II, pressures of bourgeois social norms were powerful. To dress or speak or live life in unorthodox, extravagantly individualist ways required real gumption. Sex outside marriage was shameful, beards and divorce were outré—but so were boasting of one's wealth and blaming unfortunates for their hard luck.
    But then came the late 1960s, and over the next two decades American individualism was fully unleashed. Going forward, the youthful masses of every age would be permitted as never before to indulge their self-expressive and hedonistic impulses. 'Do your own thing' is not so different than 'every man for himself.' If it feels good, do it, whether that means smoking weed and watching porn and never wearing a necktie, retiring at 50 with a six-figure public pension and refusing modest gun regulation, or moving your factories overseas and letting commercial banks become financial speculators. Thanks to the 1960s, we are all shamelessly selfish.
    In that letter from 1814, Jefferson wrote that our tendencies toward selfishness where liberty and our pursuit of happiness lead us require 'correctives which are supplied by education' and by 'the moralist, the preacher, and legislator.' On this Independence Day, I'm doing my small preacherly bit.
单选题     From paragraphs 1, 2, 3 and 8, we can infer that ______.
 
【正确答案】 B
【答案解析】 推理判断题。A项中的the audience asking the question显然针对第一段第二句。由该句内容可知,old-school free-market ideas是问题的一部分,并没有依据表明提问者是支持old school free-market ideas的,所以排除A项。由B项中的disappointed将信息定位于第二段,此处若不知道epiphany的意思,可根据which I offered猜测其意思跟answer有关(epiphany意为“顿悟”)。作者对问题的回答令观众失望是因为his corrective of individualism in his answer,根据corrective定位在第八段。作者回答问题时涉及“纠正个人主义的内容”,而且作者最后一句说要“做些说教”,而观众正是“个人主义者”,面对纠正者岂有满意之理?因此B项为正确答案。由C项中的businesspeople定位在第三段,该项利用disharmonious设置干扰。D项是根据all of a piece而设置的干扰,故C、D项都应排除。
单选题     We learn from Paragraph 4 that ______.
 
【正确答案】 A
【答案解析】 推理判断题。第四段首句说,美国的观念从一开始就体现了极端个人主义和公共利益需求之间的紧张关系。接着,后面用《独立宣言》和这份宣言的作者的观点来进行说明。由此可见,美国人既看重“个人主义”,又注重公共利益。所以,A项是对原文内容的合理推断。B选项利用该段第二句的内容设置干扰,原句只是说《独立宣言》将这三项权利看作不言自明的人权。C选项是Jefferson的观点,不是从第四段可以推断出的内容。D项“Jefferson认为道德比利己主义更重要”利用该段最后一句设置干扰,但从该句并不能推断出Jefferson持此观点。
单选题     Which of the following is true of the 1840s, the Gilded Age, and the Roaring Twenties? ______
 
【正确答案】 C
【答案解析】 事实细节题。由题干中的几个年代可将信息定位于第五段。该段说,每过一段时间,美国人就会彻彻底底地放纵于自我满足中。然而每一次,幸亏有经济危机的发生及道德批评的复兴,个人主义和公民道德之间才能得以恢复大体的平衡。由此可见A项不正确,该项中的slightly“稍微,有点儿”与原文中的have gone overboard“过分,过火”相悖。B、D选项都利用该段最后一句的相关信息设置干扰,但对原文的理解有误。C选项是对该段最后一句的正确理解。
单选题     According to Paragraph 6, bourgeois social norms ______.
 
【正确答案】 D
【答案解析】 推理判断题。第六段首句谈道,第二次世界大战之后的20年里,美国资产阶级的社会习俗给人施加了很大的压力。接下来对该句的内容进行了详细说明,指出了哪些行为是不可接受或被认为是可耻的。A选项利用该段第二句中的speak及原文谈到的一系列的“行为”设置干扰,但原文并没有说到言行一致的问题,故应该被排除。B选项利用该段第三句进行干扰,该句只谈到“婚外性行为可耻”“离婚也很出格”,选项中的“禁止”属于推断过度。同理,也可以排除C选项。D选项是对该段的正确理解,为本题答案。
单选题     From about the late 1960s to the 1980s, America was characterized by ______.
 
【正确答案】 C
【答案解析】 事实细节题。根据题干中的时间,可将信息定位于第七段。作为该段主题句的第一句谈道,自20世纪60年代末起到之后的20年里,美国个人主义完全挣脱了束缚。接着后面的内容谈到了具体的表现。由此可见,这段时期的特征就是具有个人主义的特点。A、B选项分别利用该段第二句中的youthful和self-expressive设置干扰,但都不能代表这段时期的特征。D选项只是可做的事情的一项,也应被排除。