It is hard to think of an industry in which competition is more important than pharmaceuticals. As health-care costs rocket, the price cuts—often of 85% or more—that generic drugs offer are one easy way to economize. Ibuprofen is a good example. In the early 1980s the drug, which soothes both pain and inflammation, was a costly patented product. Today Boots, a British chemist, sells 16 generic tablets for 40 pence (68 cents),just 2.5 pence per pill. In America, the drug can be bought in bulk for a penny a pop. [31]________.
Patents create short-term monopolies. The deal is simple: the drug inventor makes its formula public and in exchange is granted a competition-free run at the market, lasting up to 20 years. This gives pioneers time to recoup the costs of researching and developing new compounds, vital when creating a new medicine can cost up to $5 billion. The patent guarantees a decent return, meaning companies have both the means and the incentive to keep innovating.
When the patent reaches its expiry date, the comfortable monopoly evaporates,replaced by cut-throat competition. Incumbents have three ways of defending themselves.[32] ________. Ibuprofen illustrates this. Developed by the chemists at Boots itself in the 1960s, the patent expired in 1984. But a year earlier Boots had created Nurofen, branded ibuprofen. The clever mix of packaging and advertising protected its profits. The lucrative Nurofen brand was sold in 2006; Boots still stocks the product, which costs five times more than its generic equivalent.
A second strategy nudges customers towards newer drugs that are still protected by patent. Omeprazole, a drug to reduce stomach acid developed by AstraZeneca in the 1980s, shows how it works. Branded as Losec in Britain, it became one of the world's bestselling drugs in the mid-1990s. With the patent set to expire in 2001 AstraZeneca faced a drop in profits. So the company took its drug and adapted it, creating a closely related compound, esomeprazole, which it sold as Nexium. [33] ________. A marketing campaign and attractive pricing helped shift demand away from Losec and towards Nexium. With this strategy, sales between 2006 and 2013 amounted to almost $40 billion.
Even more troubling than fending off competition with marketing nous and chemical tinkering is drug companies' third option: pay the makers of generics not to compete.Since the early 2000s “pay for delay” agreements have become more common. [34]________. A pay-for-delay deal between AstraZeneca and three big generic manufacturers helped to protect Nexium from competition between 2008 and May 2014.
The economic costs of these three strategies vary hugely. Marketing is a decent way to compete. [35] ________. But despite the quibbles, the market works: there is a choice, including a low-cost option.
[A] Purists may wish that firms would try to outdo each other by devoting more cash to genuine research and economists may bemoan the irrationality of those who buy branded drugs at ten times the price of an identical generic.
[B] Indeed, competition from generics is so painful to drugs companies that they have invented a series of ingenious strategies, exploiting patent laws to help maintain high prices.
[C] A company with a patent due to expire strikes a deal: it pays potential entrants a fee not to compete, preserving its monopoly.
[D] Marketing can create brand-specific demand, dulling the temptation to switch to low-price products.
[E] Though a clear offshoot of the original medicine, this counted as a new drug and was given a patent.
[F] The firm's strategy is a symptom of a healthy and innovative market, and helped keep generics out of the market, sustaining a monopoly.
第一段开头讲的是药品行业竞争比药品本身更加重要, 接下来举例说明医疗保健成本迅速增加, 价格却下降了85%甚至更多, 因此仿制药是个节约的好办法。 可以推知, 该段结尾处应该对这一竞争带来的影响进行总结。 且根据下一段首句中的Patent可以知道, 这里应涉及到专利问题, 上下文才能更加连贯。 B项“事实上, 来自仿制药的竞争让制药公司如此痛苦以至于他们发明了一系列巧妙的利用专利法来帮助维持高价格的策略。 ”符合上下文语境, 因此本题应选B项。
空格前提到现有企业有三种保护自己的方法。 空格处应该为其中一种方法。 空格后举了止痛药的例子: 20世纪60年代研发出来的专利Ibuprofen于1984年失效后, Boots将新发明出来的Nurofen印上了Ibuprofen的商标, 包装和广告的巧妙组合保护了其利润。 通过这个例子可知, 这里方法就是利用品牌效应。 D项“营销可以创建客户对品牌的需求, 可以将客户吸引到同品牌低价格的产品中。 ”符合上下文语境, 因此本题应选D项。
本段讲述的是第二个策略。 AstraZeneca制药公司研制的胃药Losec成为20世纪90年代中期最畅销的药品之一。 该专利2001年失效后, 公司面临着利润的下滑; 随后该公司将药品进行改良, 制作出了一个与原药密切相关联的合成药, 印上Nexium的牌子出售。 空格后提到, 其营销活动以及极具吸引力的价格促进了需求从Losec向Nexium的转移。 由此可知, Nexium是在Losec的基础上改良而成的, E项“尽管很明显是原始药物的一个衍生物, 但是这还是算作一种新药, 并且获得了专利。 ”符合上下文语境, 因此本题应选E项。
本段讲的是制药企业进行自我保护的第三个方法——付钱给仿制药品制造商, 让他们不参与竞争。 空格前提到在21世纪早期, “为(仿制药品制造商)延后竞争而付款”的协议已经更加普遍了。 空格后举了实例(AstraZeneca制药公司和其他三大仿制药品制造商达成的协议), 由此可知, 空格处应是对这一协议定义或加以解释。 C项“专利到期的公司达成协议: 为潜在的竞争者(仿制药品制造商)酬金, 让其不参与或延后竞争, 以此来维护本公司药品的垄断地位。 ”符合上下文语境, 因此本题应选C项。
空格前说的是这三种企业自保方法的经济成本各不相同, 营销是正当的竞争方法。 由下文中的“despite the quibbles”可知, 空格处应表达了某种争论。 因此A项“纯粹主义者可能会希望这样的企业(使用正当的营销方法参与竞争的企业)能通过投入更多资金进行真正地研究而相互超越; 而经济学家们可能会为那些以仿制药十倍的价格购买品牌药物的不理性行为感到惋惜。 ”符合上下文语境, 且that firms指代的是“使用正当的营销方法参与竞争的企业”。 故本题应选A项。