单选题
What's the reason for the woman going to the bank? A. To park her private car. B. To keep the appointment with the bank manager. C. To buy a house.
【正确答案】
B
【答案解析】[解析] 17-20 W: My husband and I have decided to buy a new House, and I made an appointment to see a bank manager. I've never met him before, and was a little nervous. I drove into town and was lucky enough to find a parking space outside the bank. I just started backing into the space when another car drove into it. I was very angry. I opened my window and shouted at the other driver. He ignored me and walked away. It took me twenty minutes to find another place. As soon as I have parked the car, I rushed into the bank. I was ten minutes late for my appointment. I went to the manager's office, knocked and walked in. The manager was sitting behind his desk. He was the man who had taken my parking space.
单选题
Where was the bank located? A. Downtown. B. Town. C. City.
【正确答案】
B
【答案解析】[解析] 本题为细节题。从原文可知女士开车前往城里的银行。
单选题
What happened in the parking lot? A. The woman quarreled with a stranger. B. The woman failed to get her car parked timely. C. The woman backed her car into the wrong place.
【正确答案】
B
【答案解析】[解析] 本题为细节题。考查考生对一段听力文字的整体把握。关键句“It took me twenty minutes to find another place”阐述了女士没能及时把车停好。至于争论方面,陌生男子(银行经理)并未搭理女士的谩骂,因此称不上发生争吵。
单选题
Why did the woman feel somewhat nervous to see the manager? A. She had offended the manager. B. The manager was just sitting behind his desk. C. She had never seen him before.
【正确答案】
C
【答案解析】[解析] 本题为细节题,在全文开始“I've never met him before, and was a little nervous”即阐明了女士因从未见过他而感到紧张。此题极易误选A,注意到女士并不认识银行经理。所以不管是A项还是B项都是女士在进入银行经理办公室后才知道的情况,并不构成女士紧张的理由。