完形填空
A. But Hodge is hardly the only one worried about London's Olympicnomics. In May, Moody's issued a report suggesting that London's Olympics boom may come to an end not long after the event's closing ceremonies. 'Overall, we think that the Olympics are unlikely to provide a substantial boost to the UK economy,' a Moody's official said in a statement. B. Hosting the Olympics is generally seen as a giant boon for the host city and cities lobby hard to get themselves picked. But if you look at the historical record, the actual economic impact of the Olympics on their host cities and countries has been decidedly mixed. And there are good reasons to think that whatever economic benefits London gets from hosting the Olympics will be short-lived at best. So what exactly is there to won'y about? Well, hosting the Olympics is an extremely costly business: Existing infrastructure needs to be upgraded, new sports facilities need to be built; security needs to be tight. And it almost invariably ends up costing much, much more than expected. C. The 2008 Olympics in Beijing is the current king of cost overruns: It was supposed to cost a mere $1.6 billion—but the Chinese ended up shelling out a staggering $ 40 billion for what turned into a lavish propaganda extravaganza, according to economist Brad Humphreys at the University of Alberta, an expert on the economics of sports. The 2004 Olympics in Athens was also expected to cost $1.6 billion, and ended up costing ten times of that, contributing to Greece's current debt crisis. Meanwhile, many of the sports facilities built for the Athens Games are underused and already falling apart. D. Back in 2009, as London began preparing in earnest for the Games, Britain's Olympics Minister boasted that the event would 'provide economic gold at a time of economic need.' With costs rising and hopes shrinking, it's looking like the best London can hope for is a Bronze. E. London isn't expected to go quite so far over budget, but its Olympics are turning out to be a lot pricier than the frugal $ 5 billion affair the government originally promised. And the Brits are already feeling more than a little defensive about the cost overruns. When Public Accounts Committee chair Margaret Hodge reported in March that the event was likely to end up costing closer to $17 billion, she found herself pilloried in the press. F. This is true. Even London's hotels—which you would expect to profit massively from a flood of tourists with money—aren't doing as well as expected. After raising their rates in anticipation of a flood of visitors, London's hotels are having trouble filling their rooms, with roughly a third of their rooms as yet unbooked during the Games. Indeed, with some potential tourists deliberately staying away from London in order to avoid the Olympics-sized hassles that invariably accompany the Games, the U.K's World Travel & Tourism Council expects that total tourist spending in the U. K. this year will only be a tiny bit higher than last year. G. With the start of the London Summer Olympics drawing ever nearer, some Londoners are wondering if the whole thing is worth the hassle—or the cost. They've got good reasons to worry. Order: G→ 41 → 42 → 43 → 44 → 45 →D
问答题
【正确答案】B
【答案解析】浏览首尾两段及其他各段的首句可知,本文内容跟伦敦奥运会有关。文章谈到了奥运会可能给伦敦的经济带来的影响以及奥运会的花费等问题。文章第一段总领全文,谈到随着奥运会的临近,人们开始怀疑这次奥运会是否值得他们大费力气或大费金钱。这里的if the whole thing is worth...the cost是主题。很自然地,接下来的内容应该就上述问题进行具体的阐述。浏览选项,只有B项和第一段衔接最紧密。该段中,重点是But之后的内容。其中economic impact...mixed和G项中的if...worth the cost相呼应。B项的结论句说:...costing much,much more than expected,这样,cost就成为表示前后承接关系的线索词。此外,选项B中的to worry也不失为一种提示。所以选项B为本题答案。
问答题
【正确答案】C
【答案解析】上段末谈到了奥运会的一些开支,并在最后一句提到举办奥运会最终的结果总是花费的钱财比预想的要多得多。那么接下来的一段最有可能就花费的问题做进一步发挥或举例来进行论证。浏览选项,首先排除选项A、E。因为从上文找不到能与这两项开头衔接的内容。选项F也不正确,因为上文谈论的是奥运会的花费,该项谈论的是伦敦的酒店也没能从奥运会中受益颇多。F选项开头的This is true并不能正确地衔接上下文,因此排除选项F。选项C列举了2008年奥运会和2004年奥运会的例子,论证了奥运会最终的开支要比预计的多得多,与上段结尾句衔接自然。所以选项C为本题答案。
问答题
【正确答案】E
【答案解析】选项C主要谈到了2008年奥运会和2004年奥运会的实际花销要比预计的多很多倍。其中supposed to cost $1.6 billion就是北京奥运会的budget;而后面also expected to cost $1.6 billion就是雅典奥运会的budget。所以,budget就成为选E项的线索依据。选项E说预计伦敦奥运会不会超支那么多。该句中go quite so far over budget与上一段的内容相照应,既能承上,又能启下。故选项E为本题答案。
【答案解析】选项A的结尾谈到穆迪公司的报告暗示奥运会给伦敦经济带来的繁荣持续时间不长。同时,穆迪公司的一名官员也认为奥运会并不会给经济发展带来什么实质性的推动。选项F的首句中This is true承上启下,一方面对这名官员的看法表示赞同,另一方面又引出伦敦酒店的例子来论证奥运会确实对伦敦经济的发展没有多少实质性的推动作用。