【正确答案】正确答案: Dear Sir/Madam, I am writing to you concerning the quality problem of the mobile phone I bought from your store early last month. This mobile phone costs 2,000 yuan in your store. However, I regret to tell you that it broke down in less than a week. The microphone just did not work. The people I was calling could not hear me no matter how loudly I spoke. I returned it to your store for maintenance twice, but it still could not work properly. I therefore request that you replace it with a new one or give me a refund. I would appreciate it if you give me a prompt solution. Looking forward to hearing from you soon. Yours sincerely, Li Ming
【答案解析】解析: 题目要求写一封投诉信,投诉手机的质量问题。在阐述投诉理由及问题所带来的不便或损失时,表达要客观、得体,说清楚事情的始末,就事论事,不要对责任方的品格等进行评论。据此可谋篇布局如下: 第一段:说明写信理由,点明手机存在质量问题。 第二段:具体阐明质量问题,并提出解决问题的建议。 第三段:表达期待,并表示感谢。