单选题
. A soccer referee
suspended (吊销执照) for scoring a goal while taking charge of a game has resigned after being found guilty of bringing the game into
disrepute by the Essex County Football Association. The Essex County Football Association said that they were disappointed by the decision of Savill, who hit the headlines last year when his sympathy for a team getting beaten 18-1 went too far. "It is a pretty unique case and hopefully it won't happen again," said Essex County FA chief executive Phil Sammons.
Brian Savill was taking charge of a Great Bromley Cup game in the south of England between Earls Colne Reserves and Wimpole 2000. With 10 minutes remaining and Wimple getting beaten 18-1, Savill found the ball at his feet in front of the Earls Colne goal and immediately banged it into the net, before signaling a goal.
The laws of the game state that the referee is part of the playing area and that the game continues if the ball strikes him. There is no item in the laws to differentiate between an accidental or
deliberate (故意的) touch of the ball. Savill's
bizarre (匪夷所思的) goal made little difference to the outcome as Earls Colne went on to win 20-2, but the officials were impressed. The Essex County Football Association finally found 47-year-old Savill guilty of bringing the game into disrepute and suspended him for seven weeks. Savill, a referee with 18 years' experience, resigned after finding out about the decision. "They haven't got a sense of humor," he told
The Times newspaper. "
It brought enjoyment to everyone's lives. It shows refereeing can be enjoyable and that we are not Hitters running blowing whistles all the time." However, he advised other referees against following his example.
1. According to the passage, Savill hit the headlines because ______.
【正确答案】
A
【答案解析】 本文主要讲述一名足球裁判因在执法比赛时射入一球而被停职。该裁判去年执哨一场比赛时对一支以1:18落后的球队的同情太过火并因此上了头条新闻。足协认定他的行为让那场比赛极不光彩,而他在得到停职处罚后引咎辞职。他认为足协太没有幽默感,他指出裁判的工作也可以是轻松愉快的。
细节理解题。首先根据Savill hit the headlines定位到第一段。根据第二句话的who hit the headlines last year when his sympathy for a team getting beaten 18-1 went too far(他对一支以1:18落后的球队的同情太过火了),可知他的所作所为已经违反了球赛的规则,故答案为A。