单选题 It is foolish to dream of reversing (倒转) history. We cannot pass laws forbidding science and technology. The computing machines are here, and they will not merely stay; they will grow bigger, faster, and more useful every year. They will grow because engineers want to build them, scientists want to use them, industrialists want to employ them, soldiers want to enlist them in new weapons systems, politicians want their help in the processes of government. In short, they will flourish because they enable us to accomplish tasks that could never before have been undertaken, no matter how many unskilled laborers we might have set to work. Computers will continue to amplify our intelligence for just the same reason that engines continue to {{U}}amplify{{/U}} our muscles. The question we must ask is not whether we shall have computers or not have computers, but rather, since we are going to have them, how can we make the most humane (人道的) and intelligent use of them?
单选题 Which of the following statements best summarizes the main idea of the paragraph?
  • A. Science has made wonderful progress in recent years.
  • B. Machines can do the work of many unskilled laborers.
  • C. Man must use scientific progress for a better world.
  • D. It is foolish to ignore the help science can give to man.
【正确答案】 C
【答案解析】[解析] 主旨大意题。可根据文章的第二句We cannot pass laws forbidding science and technology.“我们无法通过禁止科学与技术的法律”,以及最后一句The question we must ask is not whether we shall have computers or not have computers,but rather,since we are going to have them,how can we make the most humane and intelligent use of them?“我们必须要问的并非我们要不要电脑,而是,既然我们要用它们,我们该如何最人道最明智地使用它们呢?”来推断出[C]为正确答案。
单选题 The underlined word "amplify" in the paragraph probably means______.
  • A. underestimate the strength
  • B. ignore the strength
  • C. rectify the strength
  • D. increase the strength
【正确答案】 D
【答案解析】[解析] 词义理解题。此题可依据该词所在的句子Computers will continue to amplify our intelligence for just the same reason that engines continue to amplify our muscles.“正如引擎继续增强我们的肌肉,电脑将继续增强我们的智力”得知选项[D]“增强力量”是正确答案。选项的[A]意思是“低估力量”;选项[B]的意思是“忽视力量”;选项 [C]的意思是“修正力量”;都不合原句意思。
单选题 Which word best describes the attitude of the author?
  • A. Inquisitive.
  • B. Technological.
  • C. Pessimistic.
  • D. Constructive.
【正确答案】 D
【答案解析】[解析] 作者态度题。根据全文的中心思想,尤其是In short,they will flourish because they enable us to accomplish tasks that could never before have been undertaken,no matter how many unskilled laborers we might have set to work。“简而言之,它们将会发展,因为它们使我们能够完成许多从前根本无法完成的工作,无论我们曾经用了多少技术不熟练的工人”可推断出作者的态度是[D] “建设性的”;而不是[A] “好问的”, [B]“技术上的”,或[C]“悲观的”。
单选题 According to the author, the computer is an extension of our intellects. What, then, is used as an extension of our physical power?
  • A. Science.
  • B. Engines
  • C. Industrialists.
  • D. Technology.
【正确答案】 B
【答案解析】[解析] 推理判断题。本题中extension意思是“扩展,扩大”。可根据文章倒数第二句中for just the same reason that“同样道理…”,以及题干中的physical power“体力”就是指原文中的muscle,推断出正确答案为[B]。