阅读理解   Sunday nights in Paris are busy on the northern tip of the Canal Saint-Martin. On either side of the water, two groups form long ordered queues, albeit for different reasons. One queue is for those hoping to buy something to eat from a new gourmet hamburger truck (hour-long waits are normal). The other queue, almost all young North African men, is for those hoping to find a seat on a bus to a homeless shelter on the outskirts of the city.
    Paris is no stranger to such contrasts. Luxury and penury have always coexisted there in uneasy tension. But now a growing number of homeless are stretching the limits of the city's generosity.
    Nobody knows how many homeless there are in Paris. Data collection is meagre and infrequent. The last meaningful estimate by INSEE, France's national statistics office, dates from the mid 2000s and pegged the number, including those sleeping rough or in emergency shelters on any given night at around 12,000. Anecdotal evidence suggests that the number is considerably higher today. Despite a big expansion in shelter capacity since 2004, demand still outstrips supply. Calls to an emergency number run by Samusocial de Paris, a government-funded charity that allocates beds in emergency shelters, doubled between 2009 and 2010.
    'Our problem is too much bureaucracy and centralisation,' explains Mr. Damon. Dealing with homelessness, he argues, should be the exclusive responsibility of the Paris city council. Instead, at least 12 different government bodies are charged with caring for the homeless in Paris.
    Overlapping responsibility means duplication. Paris has three separate publicly funded groups that transport homeless people to shelters. Some complain about being woken up over the course of an evening by different homeless services. Philippe Redom, a 56-year-old rough sleeper and former chef, prefers to remain in his niche outside an office block. The shelters are 'too big and there is no privacy'.
    Yet the most useful fix would be for rough sleepers to go closer to the top of the queue for permanent public housing, as happens in London with good results. The problem is not just that there are not enough houses, but also that the wrong people tend to get them. However welcoming the streets of Paris, the homeless would do better with a roof over their heads.
单选题     From the first two paragraphs, we learn that Paris is a city ______.
 
【正确答案】 C
【答案解析】推理判断题。第二段讲到巴黎是个什么样的城市:Luxury and penury have always coexisted there in uneasy tension. But now a growing number of homeless are stretching the limits of the city's generosity. (奢华和贫困两种现象一直以来都并存于这个城市之中,其紧张关系也令人不安。而今,随着流浪者数量的激增,巴黎这种包容的底线正在不断被延伸。)这里的generosity正好对应C项的generous。这种包容的底线正在不断被延伸,即越来越有包容性,无论是对穷人还是富人。所以答案选C项。 A项,第一段说到有很多人排队去购买新开的美味汉堡卡车上的食物,所以A项“有很多美味汉堡卡车”错误;B项,根据第一段最后一句a homeless shelter on the outskirts of the city叮知流浪者之家是在城郊,而不是downtown(市中心),所以此选项也错误;D项,“流浪汉能缓解富人的紧张情绪”与原文意思相反,原文的意思是富人和穷人的紧张关系一直令人不安,所以D项也错误。
单选题     The number of homeless people in Paris suggests ______.
 
【正确答案】 A
【答案解析】事实细节题。根据定位词可以找到文中第二段最后一句:But now a growing number of homeless are stretching the limits of the city's generosity. (而今,随着流浪者数量的激增,巴黎包容的底线正在不断被延伸。)所以选A项。 B项,收容所的容量在增大,出现在第三段,原文中给出的信息是说因为流浪的人太多,所以才扩建了收容所,并不是说因为扩大了收容所,所以才有更多的流浪汉;C项,文中并没有提到政府提供房屋的资金信息;D项,就业率在原文中也没提到,故均排除。
单选题     The problem in dealing with homelessness lies in ______.
 
【正确答案】 C
【答案解析】推理判断题。根据第四段给出的信息,巴黎政府中至少有12个不同部门在负责流浪汉的问题,而这一问题本来应该是Paris city council(巴黎市议会)独自承担的责任。而第五段第一句又提到了overlapping responsibility(责任重叠)这个词,由此看出流浪者机构间的混乱,所以选C项。 A项,不是巴黎市议会单方面不负责任,而是其他部门也参与到这个问题当中,所以不正确;B项,政府机构集权是政府组织架构的问题,并不是处理流浪现象要面对的问题,所以B项也不正确;D项,根据第四段第一句publicly funded groups(公立组织)的主要任务是安排流浪汉留宿。而多个这样的组织出现会打扰到流浪汉的休息。所以问题出在这样的组织数量太多,同时工作安排不合理,并不在于组织的公立或其他性质,所以D项也不正确。
单选题     The most useful solution for homelessness depends on ______.
 
【正确答案】 B
【答案解析】事实细节题。根据定位词定位到最后一段,第一句中的fix正是solution(解决方案)的意思。而该句提到“最为有效的解决手段还是让更多人长期进入公共住所”,所以选B项。 A项,最后一段最后一句提到流浪者们喜欢巴黎大街,也许露宿街头他们更开心,但这并不是最好的解决办法,与题目不符;C项,根据第二句话,问题不在于住所不足,而是其现居者并非最为需要者,所以也不正确;D项,第五段虽有提到有些流浪汉抱怨一些收容所太大以至于没有私人空间,但本文作者并没有从这个角度提出解决方案,所以D项也不正确。
单选题     Which of the following would be the best title of the text? ______
 
【正确答案】 D
【答案解析】主旨大意题。本文主要是讨论巴黎的流浪汉和收容所的问题。第一、二段讲了巴黎奢华和贫困两种现象一直并存,且关系会不断加剧的可能性。第三段用统计数据来说明巴黎变化着的流浪汉的人数以及收容所的设置情况。第四、五段谈到收容所管理不当的原因和由此造成的后果和影响。最后一段提出提供更多公共场所这种解决方法更为科学,但这在巴黎似乎并不受欢迎,因为巴黎的流浪汉更喜爱大街。 A项“官僚和集权的法国政府”不是本文讨论的重点;B项“巴黎:富人的天堂和穷人的收容所”,本文重点不是在说巴黎是一个什么样的城市;C项“为流浪者提供更多的收容所”,作为一种解决流浪者问题的方案,在文中被提及,但它不能概括全文。