单选题
I go to the barber every three weeks. I don't like very short hair, so my barber doesn't cut off much. I have known him for almost four years now, and when I go to him, we always talk a lot. He tells me all his news, and I tell him all mine. He meets a lot of interesting people in his shop and he talks to most of them, so he always has a lot of news for me. Every year my barber goes to France for two weeks for his holidays, and when he comes back to England, he has a lot of interesting news. While he is cutting my hair, he tells me about beautiful old cities and quiet little villages, strange food and drinks and many other things. I sit there and listen to the old man with open ears. One minute, my barber's chair is a seat in a French train, and the next minute it becomes a chair in a restaurant in Paris. Although my barber is old, he always tries new things. He never says, "I have never eaten this food before, so I am not going to eat it now." He says instead, "Try everything once./
单选题
How long has the author known the barber?
【正确答案】
B
【答案解析】[解题指要] 答案可由第一段第三句得出:I have known him for almost four years now.
单选题
Where does the barber go for his holidays every year?
【正确答案】
D
【答案解析】[解题指要] 答案可由第二段第一句得出:Every year my barber goes to France for two weeks for his holidays.
单选题
Why does the barber never say, "I have never eaten this food before, so I am not going to eat it now"?
【正确答案】
D
【答案解析】[解题指要] 答案可从第三段找到:Although my barber is old, he always tries new things.以下引用理发师从来不说的话:“I have never eaten this food before, so I am not going to eat it now.”是用来说明理发师总是乐于尝试新事物的。